Neves művészek közös versvideója a költészet napján + videó

Különleges versvideót készítettek a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház művészei a költészet napja alkalmából. József Attila születésének 117. évfordulóján közösen adják elő a költő Születésnapomra című versét. A művésztársakat Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke és Bakos-Kiss Gábor alelnök, a Győri Nemzeti Színház igazgatója kérte fel a közös versmondásra.

Magyar Nemzet
2022. 04. 11. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videómontázsban színészek, előadóművészek és rendezők mondanak el egy-egy versszakot, Turczi István költő által felvezetve a költeményt, s így áll össze a Születésnapomra című vers Udvaros Dorottyával, Söptei Andreával, Szűcs Nellivel, Huzella Péterrel, Takács Bencével és a velük együtt csatlakozó művészekkel. József Attila költészete világirodalmi szinten megkerülhetetlen, a magyar költészet egyik legnagyobb alakja, aki a legmélyebb emberi érzéseket, a társadalom rezdüléseit és az ember legalapvetőbb szociális és magánéleti vágyait, igényeit mesteri módon tudta megfogalmazni. A vers összefogó erejét szeretnék szimbolizálni a most megszólaló művészek. Ennek az erőnek az egyik legfőbb reprezentánsa ugyanis József Attila, aki műveivel minden társadalmi csoport, minden generáció, minden kor emberéhez szólni tud, beteljesítve költeménye végének vágyát és jóslatát:

„Én egész népemet fogom

nem középiskolás fokon

taní-tani!”

Borítókép: A videó plakátja (Forrás: Magyar Versmondók Egyesülete)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.