Álló vastapssal ünnepelték a Lévi Story siófoki ősbemutatóját

Több mint ezer musicalrajongó élvezhette a Kossuth-díjas Jávor Ferenc klezmermuzsikáját Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté előadásában.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 17:10
Fotó: Dombóvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álló vastapssal és hatalmas ovációval indult hódító útjára a világsiker musicalje, vagyis a Lévi Story – A farmerkirály. A Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette történet ősbemutatóját pénteken és szombaton tartották Siófokon, ahol több mint ezren láthatták Jávori Ferenc, Kállai István és Gábor és Müller Péter Sziámi darabját Kerényi Miklós Gábor rendezésben. Király Béla kiváló koreográfiai és Jávori Ferenc dalai még a kicsit borús idő ellenére is izgalomban tartották a nézőket, akiket a kiváló énekek mellett a drámai történet is a székekhez ragasztott. A katarzis nem véletlen, hiszen olyan nagyágyúk alakítják a főszerepeket, mint Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Haraszti Elvira, Kardffy Aisha, Horváth Dániel és Keresztes Gábor.

Az előadás után a rendező, Kerényi Miklós Gábor nevéhez fűződik az esemény legmeghatóbb pillanata, amikor köszönetet mondott Kállai Gábornak és Kállai Istvánnak, akik már nem élhették meg az előadás létrejöttét.

A hatalmas siófoki siker után nincs megállás, augusztus 26-án és 27-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban lesz látható az előadás, a 2022/2023-as évadban pedig a Veszprémi Petőfi Színház repertoárján lesz a darab. A rendező tervei szerint a következő évben az ország több pontján látható lesz az előadás, és az sem kizárt, hogy külföldi turnéra induljanak az előadással.

Borítókép: jelenet a színdarabból (Fotó: Dombóvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.