időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Álló vastapssal ünnepelték a Lévi Story siófoki ősbemutatóját

Magyar Nemzet
2022.07.18. 17:10 2022.07.20. 10:01
Álló vastapssal ünnepelték a Lévi Story siófoki ősbemutatóját

Több mint ezer musicalrajongó élvezhette a Kossuth-díjas Jávor Ferenc klezmermuzsikáját Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté előadásában.

Álló vastapssal és hatalmas ovációval indult hódító útjára a világsiker musicalje, vagyis a Lévi Story – A farmerkirály. A Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette történet ősbemutatóját pénteken és szombaton tartották Siófokon, ahol több mint ezren láthatták Jávori Ferenc, Kállai István és Gábor és Müller Péter Sziámi darabját Kerényi Miklós Gábor rendezésben. Király Béla kiváló koreográfiai és Jávori Ferenc dalai még a kicsit borús idő ellenére is izgalomban tartották a nézőket, akiket a kiváló énekek mellett a drámai történet is a székekhez ragasztott. A katarzis nem véletlen, hiszen olyan nagyágyúk alakítják a főszerepeket, mint Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Haraszti Elvira, Kardffy Aisha, Horváth Dániel és Keresztes Gábor.

Az előadás után a rendező, Kerényi Miklós Gábor nevéhez fűződik az esemény legmeghatóbb pillanata, amikor köszönetet mondott Kállai Gábornak és Kállai Istvánnak, akik már nem élhették meg az előadás létrejöttét.

A hatalmas siófoki siker után nincs megállás, augusztus 26-án és 27-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban lesz látható az előadás, a 2022/2023-as évadban pedig a Veszprémi Petőfi Színház repertoárján lesz a darab. A rendező tervei szerint a következő évben az ország több pontján látható lesz az előadás, és az sem kizárt, hogy külföldi turnéra induljanak az előadással.

Borítókép: jelenet a színdarabból (Fotó: Dombóvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.