Az Omega dalai újraélednek a Festetics-parkban

Noha sajnos többen elhunytak az Omega tagságából (Kóbor János, Benkő László, Mihály Tamás, Laux József), a Naplemente című szimfonikus koncert nem kizárólag előttük, hanem a zenekar működése előtti tisztelgés, erősítette meg Bolyki Balázs, a koncertshow egyik zenei producere. A produkció címválasztása utal az Omega, a Presser–Adamis szerzőpáros korszakának nagy slágerére, illetve a zenekar működésének végére.

2022. 07. 22. 18:00
null
20220715 budapest bolyki balazs bolyki brothers zenekar vezetoje menedzser producer havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki Magyarországon élt az elmúlt fél évszázadban, annak nem kérdés, hogy az Omega előtt van-e tisztelegnivalónk vagy sem. Zseniális dalokat írtak. 

Egyediségüket muzsikájuk különleges világa adja – magyarázta Bolyki Balázs, kiemelve: e különleges világukat a produkció szimfonikus zenekari környezetbe helyezi. – Lepés Gábor zenei producertársammal együtt azon dolgoztunk, hogy a dalok magas minőségét megtartva hívjunk izgalmas zenei utazásra mindenkit – folytatta az énekes.
Az Omega több korszakát, a beatet, a rockost, a space-rockost, az újhullámost Lepés Gábor hangszerelése foglalja egységbe. 

Miként Bolyki Balázs meghatározta: vangelises lesz a hangzás, a szintetizátor és a nagyzenekar közös megszólalásával.
– A vokálokat a kórusommal, a Bolyki Soul & Gospel Kórussal énekeljük, ami szintén egyedi színt visz a produkcióba, mivel a gospelelőadók sajátos módon énekelnek, egyéniségüket megtartva – árulta el a zenei producer.
A gazdag repertoárból csak a nagyon kommersz slágereket hagyták ki, a hangverseny jellege miatt.
Természetesen lesznek olyan dalok, amelyeket velünk együtt énekelhet a közönség 

– ígérte Bolyki Balázs, hozzáfűzve: az instrumentális részek főszereplője Roby Lakatos világhírű hegedűművész lesz.
Bolyki Balázs biztosított arról, hogy a hangszerelés, a harmonizálás miatt a megszokottól eltérően szólalnak meg a jól ismert klasszikusok vasárnap a keszthelyi Festetics-kastélyparkban.
Miként egy rockzenekarnak, úgy egy nagyszabású szimfonikus előadásnak szintén az énekesek a sztárjai.
Elsőre talán eklektikusnak tűnhet a választásunk, ám Szabó Győző orgánumának és rosszfiúkarakterének nagyon jól állnak a ráosztott dalok, markáns kontraszt lesz majd Miklósa Erika fantasztikus szopránja 

– mondta Bolyki Balázs. – Vallom, hogy nincs rossz színész, csak rossz rendező. Tehát a szereplőket jól kell tudnunk dramaturgiailag elhelyezni.
Ennek szellemében izgalmasnak tűnik Dolhai Attila és Szabó Győző duett­je. Király Linda koránál fogva sok dalt nem ismert a próbák előtt. Bolyki Balázs kiemelte: rangot ad a produkciónak, hogy Jordán Tamás narrálja végig az estet.
Felvetődik a kérdés, hogy egy ilyen grandiózus produkció vajon mindössze egyszer kerül közönség elé?
– Ahogy egyre közelebb érkezünk a koncerthez, ahogy kezd kirajzolódni az arca, úgy merül fel az emberben: meg kellene mutatni még több helyen. Adja Isten, hogy legyen rá lehetőségünk – adott hangot vágyának Bolyki Balázs.

Borítókép: Bolyki Balázs (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.