időjárás 23°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Csúcson a magyar gazdaság: meglepte az elemzőket a 6,5 százalékos GDP-növekedés

Könnyűzene és könnyed villányi rozék

Magyar Nemzet
2022.07.03. 13:35 2022.07.04. 18:36
Könnyűzene és könnyed villányi rozék

A villányi Rozé Fesztivál rózsaszín kavalkáddal, vidám és sportos hangulattal, könnyűzenei programokkal, jelmezes futóversennyel várja az érdeklődőket július 8-án és 9-én. Az ingyenes eseményen természetesen mindezek mellett a testes vörösborok és a könnyed villányi rozék játsszák a főszerepet. Az ország egyedülálló „rózsaszín fesztiválját” 2011 óta rendezik meg és azóta Villány második legnagyobb eseményévé nőtte ki magát.

A könnyed és illatos rozéborok mellett karneváli hangulattal és több nagyszínpadi koncerttel, gyermekprogramokkal várják a vendégeket Villányba a „régió legrózsaszínűbb fesztiválján”.

A város több ezer rózsaszínű lufival, lampionokkal és papírvirágokkal feldíszített rendezvényterén és a település számos pontján a két nap alatt a borvidék legjobb borászatai, gasztronómiai szereplői mutatkoznak be, hajnalig tartó nagyszínpadi koncertek, szombaton pedig a rózsaszínű „bulifutóverseny”, a több ezer futót vonzó RozéMaraton várja majd az érdeklődőket.

A zenei fellépők közül a pécsi hiphopegyüttes, a Made in B elsőként ad koncertet pénteken este, majd az elektro-rhythm & blues világából érkező The Anahit szórakoztatja a közönséget a rendezvénytéren, mielőtt a Majka & Curtis, majd Lotfi Begi DJ venné birtokba a színpadot.

Szombaton délután jelmezes felvonulást és Rozészépségversenyt rendeznek, majd közös bemelegítéssel indul a RozéMaraton. Fél hattól már a gyerekek nézhetik meg a Diófás téren Kalap Jakab műsorát a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar fellépése előtt.

A rendezvénytéren este Péterfy Bori és a Love Band ad koncertet, majd az Anna and the Barbies lép fel. Utánuk pezsdítő latin ritmusokat és igazi karibi hangulatot ígér a Reinas del Ritmo és az Intermezzo Latin Club.

A RozéMaratonra a fesztivál honlapján lehet regisztrálni, a rendezvényről és a számos kísérőprogramról további részleteket is itt olvashatnak.

Borítókép: Hangulatkép egy korábbi fesztiválról (Fotó: Villanyiborfesztival.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.