időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Magyar Nemzet
2022.07.04. 18:35 2022.07.05. 19:35
Újraindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák immár tizenegyedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára július 6-tól. A képzőművészet nagy mestereihez kötődő programok mellett egy-egy neves magyar pincészet borai várják az érdeklődőket júliusban és szeptemberben szerda esténként.

Az idei Borszerdák a nagy művészekről szólnak: az egyes estéken Csontváry és Gulácsy, Szinyei és Ferenczy, Munkácsy és Mednyánszky, illetve Courbet, Monet és Renoir áll a programok középpontjában.

A Borszerda-esteken kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élőzenével, borkóstolóval és a Budavári Palotából nyíló panorámával várja a művészet rajongóit a galéria. Júliusban az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) és a Dancing 1925. Magyar művészek a párizsi éjszakában című időszaki kiállításokat is megtekintheti a közönség.

A múzeumi programok mellett júliusban a tokaji Somszög Pincészet, a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a badacsonyi Laposa Pincészet és a dél-balatoni Androsics Birtok, szeptemberben pedig a villányi Sauska Borászat és az Etyeki Kúria borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

Borítókép: Koncertek is várják a látogatókat a Borszerda-esteken a Nemzeti Galériában (Forrás: Magyar Nemzeti Galéria)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.