A kortárs és a hagyomány fonódik össze a Trillán

Ingyenes szabadtéri rendezvényre várják a népzene kedvelőit szeptember 2–4. között Martonvásáron, a Brunszvik-kertben és a főtéren.

Magyar Nemzet
2022. 08. 14. 17:11
null
Kossuth-díjasok - Lakatos Mónika énekesnő Fotó: Héttorony fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martonvásár szabadtéri fesztiválján, a Trillán, a népdal alternatív ünnepén összeér a kortárs és a hagyomány. A tradicionális, autentikus népzenétől egészen a dark folk rock és etnojazzig, a könnyen tanulható moldvai táncháztól a bonyolultabb gyimesi páros táncokig, a Trillán a megszokottnál sokkal szélesebb spektrumon ápolhatja a közönség a népi kultúrával való viszonyát.

Mások mellett olyan előadók lépnek fel a fesztiválon, mint az Aurevoir, Lakatos Mónika és Szalóki Ági. 

A rendezvényen a Hagyományok Háza szervezésében lesz folkkocsmakvíz, emellett ingyenes családi programok és workshopok, táncház, kézművespiac és népi játszóház várja az érdeklődőket, valamint Kása Béla fotókiállítása is megtekinthető.

A fesztivál fellépői egyedi módon közelítenek a népdalokhoz: a Dalinda triója különleges módon, a cappella stílusban énekli a népdalokat, amelyek így friss, női és személyes tartalommal születnek újjá. 

A Babcsán Projekt verseket és jazzt csempész a dalokba, a világhírű oláhcigány énekesnő, Lakatos Mónika saját kultúrájának ritkán hallott kincseit tolmácsolja, Borbély Mihály zenéje egyszerre építkezik a Balkán és a Kárpát-medence dallamvilágából, az Aurevoir pedig a népzenészek legfiatalabb generációjának népdalértelmezését hozza el.

Borítókép: A Trilla fesztivál egyik fellépője, Lakatos Mónika énekesnő (Forrás: Héttorony fesztivál )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.