Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ismét jelölték Keller András és a Concerto Budapest koncertfilmjét a szárnyas Arany Oroszlán díjra

Ismét jelölték Keller András és a Concerto Budapest Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjét, a Kárpát Rapszódiát a Velencei TV Fesztivál szárnyas Arany Oroszlánjára. A film májusban már megnyerte a New York Festivals TV & Film Awards Ezüst Trófeáját, a Silver Towert, két éve pedig éppen a zenekar korábbi koncertfilmje hozta el a Velencei TV Fesztivál fődíját.

Forrás: Sajtóközlemény2022. 09. 29. 19:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Velencei TV Fesztivál – Venice TV Awards 2022 Performing Arts kategóriájának szárnyas Arany Oroszlánját ez évben végül a brit Sky Arts Romeo & Juliet filmje nyerte. A magyar Kárpát Rapszódia a Mezzo TV képviseletében indult a versenyen. 

A két évvel ezelőtti világsiker, az Arany Oroszlán elnyerése után szinte lehetetlennek tűnő volt az újabb elismerés a világ egyik legjelentősebb televíziós fesztiválján, ahol idén a Kárpát Rapszódiát 27 ország legjelentősebb televíziós és filmgyártói által nevezett több száz alkotása közül az HBO Max, a BBC és az ORF szuperprodukciójával együtt díjazták Arany Oroszlán-jelöléssel. 

Keller András és Szabó Stein Imre rendező, valamint a Concerto Budapest két egész estés koncertfilmje így két év alatt már négy nagy nemzetközi filmes-televíziós díjat nyert. Ez egyúttal a magyar zeneművészet és a filmes, televíziós szakma világsikere is.

Részlet a Kárpát Rapszódiából:

Két éve szintén a Velencei TV Fesztivál – Venice TV Awards 2020 – a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál televíziós testvére – Performing Arts kategóriájának szárnyas Arany Oroszlánnal díjazott győztese lett a kétórás, különleges. többek közt Weinberg 21. szimfóniáját felvonultató koncertfilm. A Concerto Budapest és a Kremerata Baltica, Keller András, Gidon Kremer nevével fémjelzett és Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilm szintén a Mezzo TV-n debütált. 2021-ben a szintén komoly presztízzsel bíró bronz Lovie Awardot és a közönségdíjat a film rendezője, Szabó Stein Imre vehette át a Londonból közvetített virtuális díjátadón, ahol az év legjobb, európai digitális alkotásait díjazták és ünnepelték.

A Keller András zeneművészeti koncepciója alapján megvalósuló, Szabó Stein Imre által rendezett Concerto Budapest, Snétberger Ferenc, Roby Lakatos, Homoky Gábor és az Old Sounds közös koncertjéből készült egész estés fekete-fehér film, a Kárpát Rapszódia amelyet a Mezzo TV 2021 karácsonyi ünnepi programjában mutatott be, zajos sikert aratott az idén 65 éves, a világ egyik legjelentősebb televíziós versenyének számító New York Festivals TV & Film Awardson. A Kárpát Rapszódia a világ 42 országából, a legnagyobb televíziós társaságok által nevezett több száz alkotás közül az egyik fő kategóriában (Entertainment/Performing Arts Special) nyerte el a Silver Awardot. A klasszikus szimfonikus, a magyar és a cigány nép és a világzenét egyedülállóan ötvöző, szerény költségvetésű Kárpát Rapszódia jelenleg a Mezzo TV-n tekinthető meg.

 

Borítókép: Keller András (Fotó: Marjai Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.