Szombatig látogatható az Opus 735 az Iparművészeti Múzeumban

A héten zárul az Iparművészeti Múzeum Opus 735 című projektje, mely a múzeum öt éve zárva tartó főépületének meglátogatásán túl bemutatja a második világháborúban megsérült Esterházy-kincseket is.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július 28-i megnyitó óta hetente három napon lehetett újra belépni az Üllői úti múzeum Üvegcsarnokába és megtekinteni a földszinti galérián elhelyezett kiállítást is. A szeptember 25-ig tervezett programra ezen a héten még a csütörtök, péntek és szombat délutáni időpontokra lehet jegyet vásárolni a www.bit.ly/opus735 oldalon. Csütörtökön este 19 órától pedig különleges, zseblámpás tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők, amikor is a vitrinek világítását lekapcsolják, az Üvegcsarnokból beszűrődő fény mellett minden látogató a saját zseblámpájával fedezheti fel a lenyűgöző kincstár műtárgyainak megmaradt darabkáit. 

A kiállítás az Esterházy-kincstár súlyosan megsérült, részben megsemmisült vagy apró darabokra tört, de a magyar főúri luxust reprezentáló dísztárgyaiból mutat be válogatást. Ezek a tárgyak a háború értelmetlen pusztításának nyomait magukon viselve mementóként várják, hogy a szakszerű és átgondolt restaurátori, illetve rekonstrukciós beavatkozás révén régi szépségükben újjászületve, egykori egységükben újra bemutathatóvá válhassanak.

Időpontfoglalás és jegyvásárlás: https://jegymester.hu/venue/80235/iparmuveszeti-muzeum

Borítókép: Zseblámpás hangulat (Forrás: Iparművészeti Múzeum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.