időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo
Gyerekprogramok, zenés családi beszélgetések és előszilveszteri műsorok a repertoárban

Advent a Benczúr Házban

Bényei Adrienn
2022.11.22. 16:12 2022.11.22. 16:51
Advent a Benczúr Házban

A Benczúr Ház és Postamúzeum közös élményszerzésre hívja a gyerekeket és felnőtteket az adventi időszakban és a két ünnep között. A bájos palota, amely a Postamúzeumnak is otthont nyújt, karácsonyi díszbe öltözik, udvarán forró italok és ünnepi finomságok várják a vendégeket. A palota dísztermében adventi vasárnapokon gyermekprogramokat szerveznek, délután pedig szórakoztató zenés beszélgetések várják a felnőtteket.

Az adventi vasárnapokon bábszínház és kézműves-foglalkozások szórakoztatják a kicsiket. A felnőttek számára meghitt adventi zenés családi beszélgetések segítik az ünnepi hangolódást délután négy órától, melyek háziasszonya Endrei Judit lesz. Vendégei december 4-én Szinetár Miklós és Hámori Ildikó, december 14-én Papadimitriu Athina és lányai, december 18-án Peller Anna és édesanyja. December 20-án az adventi beszélgetés sorozat zárásaként a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás és felesége, a Liszt Ferenc-díjas Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész, valamint gyermekeik érkeznek a Benczúr Ház dísztermébe. 

Előszilveszteri programokat is rendeznek, melynek keretében Lőrinczy György, a Postakürt Alapítvány kuratóriumi elnökének vendége minden alkalommal egy-egy díva lesz: december 28-án Herczku Ágnes népdalénekes, december 29-én Polyák Lilla musicalszínésznő, énekes és december 30-án Rost Andrea opera-énekesnő. 

A délután négy órakor kezdődő programon a Postamúzeum élő történelmi játékát követően, egy békebeli uzsonna és pezsgős koccintás után, a dívák Lőrinczy György segítségével betekintést engednek mindennapjaikba és műsort is adnak. 

Január első hetében hétköznap reggel 8 és délután 5 óra között a Benczúr Ház egész napos gyerekfoglalkoztatót szervez, ahol délelőtt múzeumpedagógiai foglalkozások, délután kézműves-, zenés programok és társasjátékok szórakoztatják a gyerekeket. A Benczúr Házat működtető Postakürt Alapítvány biztosítja a postás dolgozóknak a kulturális programokat és a szociálisan rászorulókat is támogatja. A postás dolgozók programjaikon ingyen vehetnek részt és a január 2–6-ig tartó gyermekfoglalkoztatókba is térítésmentesen hozhatják a gyermekeiket.

Borítókép: Szinetár Miklós és Hámori Ildikó (Fotó: Benczúr Ház)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.