időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo
A koncertek a környezettudatos életmódra hívják fel a figyelmet

Közös előadás-sorozatot indít gyerekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület

Magyar Nemzet
2022.11.29. 18:15 2022.11.30. 19:37
Közös előadás-sorozatot indít gyerekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület

A Pendüljünk egy húron! programsorozat célja, hogy az óvodás-kisiskolás, gyermekes családoknak zenei eszközökkel és a mesék tanulságával mutassák be a természet- és környezetvédelem már ebben a korban is megvalósítható elemeit, a klasszikus zene megismertetése mellett bábos mesékbe ágyazva, interaktív módon hívják fel a gyerekek figyelmét a környezeti harmónia megteremtésére.

A Pendüljünk egy húron! előadás-sorozat már címével is érzékelteti, hogy a zenekarnak, a társművészeteknek és a közönség soraiban ülő kicsiknek és nagyoknak is közös szerepük van játékban és tennivalóban egyaránt. 

 

A zöld életmód, a fenntartható közlekedés, az energiatudatosság és a hulladékgazdálkodás is helyet kap a mesékbe ágyazott, interaktív műsorokban.


Az első mese az Egy viharos nap címet kapta, bemutatója december 17-én lesz az Óbudai Társaskörben. A közönség életkori sajátosságainak megfelelően berendezett nézőtérről a környezetvédő bábfigurák kalandjait kísérhetik figyelemmel, a klasszikus muzsika nemcsak hangulati hátteret teremt, hanem központi szerepet is játszik a történetvezetésben – olvasható a közleményben.


A Bábozd Zöldre Egyesület a kreatív koncepció és a szemléletformálási program szakmai összeállításáért, illetve a bábprodukció előadásáért felelős, míg a kamarazenekar a zeneművek kiválasztását, valamint a zenei részletek bemutatását biztosítja.
 

A két szervezet közös célja, hogy a művészeti ágak összekapcsolásával a fenntarthatósággal kapcsolatos üzenetet gyereknyelvre is lefordítsák.

 

 

Borítókép: Bábozd Zöldre Egyesület (Forrás: zoldre.hu)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.