Gyönyörű ’80-as évek, a szerelmem voltál

Sokan éreztük az Ismerős Arcok zenekar telt házas nagykoncertjén péntek este, hogy legszívesebben állva, a zene ütemére mozogva énekelnénk együtt a dalokat a fellépőkkel. Az éneklés nem is maradt el, a kiváló akusztikájú Bánffy Miklós teremben körülnézve, a közönség folyamatosan együtt énekelte a zenekarral a jól ismert számokat. November 25-én egy igazán különleges helyszínen tartotta hatalmas sikerrel, a közönség értő szeretetében lemezbemutató extrakoncertjét a zenekar Budapest új művészeti és kulturális központjában, az Eiffel Műhelyházban.

2022. 11. 28. 6:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ismerős Arcok zenekar emblematikus szerzeményei az elmúlt két évtizedben számtalan helyen csendültek fel a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjain, hirdetve kultúránk sokszínűségét, valamint nemzetünk összetartozását. A Máté Péter-díjjal és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett zenekar művészetét az egyedi hangzásvilág mellett a mindenki által érthető és befogadható gondolatok jellemzik. Csaknem öt évvel a legutóbbi lemez megjelenése után készítette el új albumát a rockzenekar, amelyen ismert vendégművészek is szerepelnek. A régóta várt zenei anyagba nagyon sok gondolatot, érzelmet, dinamikát és lírát fektettek, sajátos kontextusba helyezve ezáltal az elmúlt évek történéseit és eseményeit. 

A letisztult és precízen kidolgozott dallamvilágot Nyerges Attila értékes gondolatai emelik arra a magas szintre, amely évek óta jellemzi az Ismerős Arcok zenei munkásságát.

 A GrundRecords gondozásában készült, Utolsó címet kapó album kilenc vadonatúj dalt tartalmaz, és bónuszként felkerült rá a Feró 75 tribute lemezre készített Bikini-átdolgozás, az Ezt nem tudom másképp mondani. Az új szerzemények Dióssy Ákos felügyelete alatt készültek, és egy olyan, tipikusan a zenekarra jellemző eklektikusságot sugároznak, ami senki másnál nem érhető tetten a hazai könnyűzenei palettán. Kiemelten érződik a dalokon a nyolcvanas évek hatása és feelingje, ugyanis a zenekar tagjai akkor élték fiatalságukat, és engedték, hogy a nosztalgia beszűrődjön a dalokba is. 

 

A jóleső múltba révedés mellett természetesen ezúttal is fellelhetők a Nyerges Attilától megszokott, aktualitásokra reflektáló, tartalmas és magvas gondolatok, és a zenekarra jellemző fülbemászó dallamok is. 

A tavasszal megkezdett lemezbemutató turné után készült a zenekar erre az estére a lemezbemutató extrakoncerttel, amelyen a lemezen szereplő vendégművészek is felléptek: Szalóki Ági Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas, Fonogram díjas és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekesnő, Migovics Zoltán virtuóz harmonikaművész és Bér Zsolt, Stencli Tamás és Abbas Murad fúvós szekciója. A koncerten az új lemez dalai mellett a régi slágerek is elhangoztak.

Az utolsó dal, mint minden koncertjükön a Nélküled volt Nyerges Attila előadásában, amelynek első taktusánál egy emberként emelkedett fel a közönség és énekelte az ikonikussá vált dalt.

Borítókép: telt ház előtt aratott sikert az együttes (Fotó: Tóth András)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.