Mégis folytatódik A besúgó című sorozat

A rendszerváltás előtti évtizedben recsegő-ropogó Kádár-rendszerről született, a bátor ellenzéki egyetemista ellenzéki fiatalok harca által ihletett sorozat mégis folytatódik. A hírt a sorozat rendezője, Szentgyörgyi Bálint is megerősítette a Mandinernek.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 01. 10. 11:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszerváltás előtti évtizedben recsegő-ropogó Kádár-rendszer utolsó gumibotütései és a bátor ellenzéki egyetemista ellenzéki fiatalok harca által ihletett sorozatot 2022 folyamán levette műsoráról az HBO – de a sorozat mégis folytatódik, értesült a Mandiner. 

A hírt maga a rendező, Szentgyörgyi Bálint erősítette meg a Mandinernek.

Emlékezetes, a mindössze egy évadot megért magyar történelmi sorozatot az HBO finanszírozta, és rendkívüli sikereket ért el megdöbbentően rövid idő alatt. Az ígéretes sorozat azonban áldozatul esett a költségcsökkentési manővereknek, amire az HBO Maxot tulajdonló WarnerMedia és a Discovery egyesülése után került sor, így tavaly június 29-én úgy tűnt, az izgalmas sorozat végleg eltűnik a képernyőkről. Egészen mostanáig.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy az HBO Maxról törölt magyar sorozat, beleértve a korábbi részeit átkerült a SkyShowtime kínálatába. A Magyarországra hamarosan megérkező streamingszolgáltató, máris elkezdett felvásárolni több regionális sorozatot, beleértve az HBO Max legnépszerűbb műsorait a környező országokból. Így a magyar szériát, A besúgót is, amelyet eredeti gyártója tavaly nyáron törölt le váratlanul. 

A szolgáltató februárban kapta meg a hatósági engedélyt, azóta folyamatosan terjeszkednek Európában, szeptember óta 12 piacon vannak jelen. 

Magyarországon és a környező országokban az idei első negyedévben várható az indulás.

Miután nyáron váratlanul lekerült a sorozat az HBO műsoráról sokáig nem lehetett tudni, hogy készül-e folytatása. Annak hátterében, hogy a műsorról levették – állítólag kizárólag – az HBO-nak és az anyacégének, a Warner Bros. Discoverynek az összeolvadása áll, és mint egy akkor kiadott sajtóközleményből kiderült: a teljes közép-európai és skandináv régióban leállították a saját gyártású filmek készítését.

Az eredeti cikk Breaking! Folytatódik A besúgó című sorozat címmel a Mandineren olvasható.

Borítókép: Jelenet a sorozatból (Fotó: HBO)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.