Családi hétvége a Térszínházban

Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művével zárja a házasság hetét a Térszínház.

Magyar Nemzet
2023. 02. 17. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házasság hetének zárásaként szombaton 14 órától játsszák a Holdbeli csónakos című, Weöres Sándor műve nyomán színre vitt előadást a Térszínházban.

A produkciót elsősorban 10-12 éves gyerekeknek és családjuknak ajánlják. Az előadás után színpadbejárás lesz, a nézők felpróbálhatják a maszkokat, bábokat.

Vitéz László, a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mitikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek. A három játékos bábokkal és élő játékkal kelti életre a mese fordulatos cselekményét, helyszíneit és közel két tucat szereplőjét. Weöres Sándor nagyszínpadra, élőjátékra és óriásbábokra írt sokszereplős művét, a szerző jóváhagyásával, a vásári képmutogató dramaturgiáját felhasználva háromszereplős, könnyen utaztatható kamarajátékká formálta az együttes.

Játsszák: Szamosvári Gyöngyvér, Kovács J. István, Szűcs Réka. Szcenika: Krizbai Judit. Rendezte: Bucz Hunor

Borítókép: Jelenet az előadásból (Forrás: Térszínház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.