Fábián Zoltán dalt írt a magyar nyelvről

Március elsején debütál Fábián Zoltán énekes, zeneszerző legújabb klipje, A legnagyobb érték – Örökségem a magyar nyelv című dal, melynek szövegét Thököly Vajk szilágysági költő írta.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 15:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy olyan élő legendák adták a nevüket a dalhoz, mint Sáfár József, a P-Box egyik alapítója vagy Juhász István a magyar kézilabda-válogatott szakmai igazgatója, aki egyébként dobos – mondta az elkészült dalról Fábián Zoltán. Hozzátette: mérhetetlenül örül annak, hogy az új mű gitárszólóját testvére, Fábián Géza Attila találta ki és játssza fel. 

Fábián Zoltán dalt írt a magyar nyelvről
 


– Húsz évvel ezelőtt együtt kezdtünk el zenélni, de sajnos a sors más irányba sodort bennünket, ezért  egyfajta hiánypótlás is számomra, hogy végre szerepelhetünk egy közös dalban. A szöveg önmagáért beszél, Thököly Vajk barátom kiválóan összefoglalta, hogy mi is számunkra a „Legnagyobb érték”– fejtette ki az énekes. 
A videóklip megformálása során az alkotók különösen figyeltek arra, hogy a képi megjelenés is hiteles legyen, ezért hagyományőrzőket kértek fel az együttműködésre. 

 Forgattunk Felvidéken a Felföldi Dalia Iskola vezetőjével, Kopecsni Gáborral és kisfiával, Sólyomkával, a szilágysági helyszínen pedig a Varrd magad a viseleted szilágyzoványi hölgyei és a Ciberke néptáncegyüttes tiszteltek meg bennünket, de szerepel benne a bihardiószegi tiszteletes is. A dobfelvételek Juhász István tanár úr szülőfalujában, Tibolddarócon készültek, de Kerepesen és Finnországban is forogtak a kamerák

 – foglalta össze az alkotómunka sokféle vetületét Fábián Zoltán, hozzátéve, hogy a videóklip Koszta Marcel operatőri munkáját dicséri.
 

A zenész Őrzöm a lángot című legújabb lemeze várhatóan idén nyáron jelenik meg.


Fábián Zoltán 2022-ben több mint ötven koncertet tartott a Kárpát-medencében, sőt még azon is túl. Idén is szép számban gyűlnek előadásainak helyszínei, találkozhatunk vele többek között Pannonhalmán, Szilágycsehen, Sokorópátkán, Monoron, Kosdon, Velencén, Gerjenben, Püspökhatvanban, Gombán és Budakalászon. Nemrég azt is bejelentette, hogy immáron harmadszor rendezik meg az Őrzöm a lángot tábort, melynek párját a Felvidéken is megszervezik, és idén Erdélyben is tartanak egy hasonló szellemiségű családi napot.

Borítókép: Fábin Zoltán (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.