Meghosszabbítja Hantai-kamarakiállítását a Szépművészeti Múzeum

Egy hónappal később, április 16-án zár a Hantai, Klee és más absztrakciók című tárlat a Szépművészeti Múzeumban. A kamarakiállítás eredetileg március 19-én zárt volna, de a kölcsönző intézményekkel sikerült megállapodni a tárlat meghosszabbításáról.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 20:00
kamarakiállítás
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamarakiállítással tiszteleg a Szépművészeti Múzeum a száz évvel ezelőtt Magyarországon született, majd Franciaországban világhírűvé vált Hantai Simon festőművész emléke előtt. A mintegy hatvan alkotást bemutató tárlaton a 2008-ban Párizsban elhunyt festő eddig ismeretlen, kéttucatnyi modernista remekműve mellett szerepel az a nyolc festmény is, amelyet a művész akaratának megfelelően családja ajándékozott a múzeumnak 2016-ban. A kiállítás Hantai Simon századik születésnapján, december 7-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

kamarakiállítás
A száz éve született Hantai Simonnak kamarakiállítása látható a Szépművészeti Múzeumban. Fotó: Daniel Hantai

Hantai a legismertebb és legelismertebb magyar származású művészek egyike, 2013-ban a Centre Pompidou, az elmúlt évben pedig a párizsi Louis Vuitton Alapítvány rendezett retrospektív tárlatot a száz évvel ezelőtt Bián született művész tiszteletére.

Egy hónappal később zár a Hantai, Klee és más absztrakciók című kamarakiállítás

A Hantai, Klee és más absztrakciók című tárlat Hantai Simon közvetlenül 1948 után festett műveit mutatja be, a művésznek azt az időszakát, amikor Párizsban a modernizmus legfontosabb irányzatait tanulmányozta.

A tárlaton Hantai művei mellett láthatók Paul Klee alkotásai, de megjelennek többek között Joan Miró, Pablo Picasso, Sam Francis, Jackson Pollock művei is.

Borítókép: A kamarakiállítás egy részlete (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.