Rózsafa éneke címmel jelenik meg Erdő Zoltán tárogatóművész lemeze

Nehéz lenne olyan hangszert találni, melynek hangja szebben meséli el a magyar történelem dicső korszakait, mint a tárogató. Erdő Zoltán tárogatóművész napokban megjelenő albuma egyedi-és különleges módon eleveníti fel a magyar zenetörténelem gyöngyszemeit.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 16:30
null
Fotó: ELOD_MOLNAR_PHOTO&FILM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdő Zoltán a Rózsafa éneke címet viselő zenei összeállítással II. Rákóczi Ferenc fejedelem személye, a nemrégiben megszületésének 125. évfordulóját ünneplő „reform” tárogató, valamint az albumon hallható családi öröksége, a nagyapjától örökölt rózsafa tárogató hangja előtt kíván tisztelegni.

Erdő Zoltán tárogatómúvlsz új lemeze a Rózsa éneke
Erdő Zoltán tárogatóművész Fotó: Molnár Előd

Elsősorban olyan, a XVII–XVIII. századból fennmaradt, ma már ritkán hallható zenei kincsekből válogatott, amelyek dallamait a magyar lélek hangjaként ismert tárogató tud a legszebb módon elénekelni.

A koncert videófelvételen Erdő Zoltán, Erdélyi Magyar Örökség díjas tárogatóművész mellett Lisztes Jenő cimbalomművész és az Anima Musicae Kamarazenekar vonósművészeinek játékát hallhatjuk.

A zenetörténeti időutazás helyszínéül választott pálosok titkos könyvtára és a háromszáz éves történelmi dallamok a világon egyedülálló módon mutatják be a magyar nemzet különleges zenei örökségét.

A Rózsafa éneke című album a Maghar Akadémia gondozásában jelenik meg. A Maghar Akadémiánál rendelhető, illetve vásárolható meg a CD és a DVD, az alábbi elérhetőségen: [email protected].

Borítókép: Erdő Zoltán (Forrás: Maghar Akadémia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.