időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Rózsafa éneke címmel jelenik meg Erdő Zoltán tárogatóművész lemeze

Magyar Nemzet
2023.03.26. 16:30 2023.03.28. 09:56
Rózsafa éneke címmel jelenik meg Erdő Zoltán tárogatóművész lemeze

Nehéz lenne olyan hangszert találni, melynek hangja szebben meséli el a magyar történelem dicső korszakait, mint a tárogató. Erdő Zoltán tárogatóművész napokban megjelenő albuma egyedi-és különleges módon eleveníti fel a magyar zenetörténelem gyöngyszemeit.

Erdő Zoltán a Rózsafa éneke címet viselő zenei összeállítással II. Rákóczi Ferenc fejedelem személye, a nemrégiben megszületésének 125. évfordulóját ünneplő „reform” tárogató, valamint az albumon hallható családi öröksége, a nagyapjától örökölt rózsafa tárogató hangja előtt kíván tisztelegni.

Erdő Zoltán tárogatómúvlsz új lemeze a Rózsa éneke
Erdő Zoltán tárogatóművész Fotó: Molnár Előd

Elsősorban olyan, a XVII–XVIII. századból fennmaradt, ma már ritkán hallható zenei kincsekből válogatott, amelyek dallamait a magyar lélek hangjaként ismert tárogató tud a legszebb módon elénekelni.

A koncert videófelvételen Erdő Zoltán, Erdélyi Magyar Örökség díjas tárogatóművész mellett Lisztes Jenő cimbalomművész és az Anima Musicae Kamarazenekar vonósművészeinek játékát hallhatjuk.

A zenetörténeti időutazás helyszínéül választott pálosok titkos könyvtára és a háromszáz éves történelmi dallamok a világon egyedülálló módon mutatják be a magyar nemzet különleges zenei örökségét.

A Rózsafa éneke című album a Maghar Akadémia gondozásában jelenik meg. A Maghar Akadémiánál rendelhető, illetve vásárolható meg a CD és a DVD, az alábbi elérhetőségen: [email protected].

Borítókép: Erdő Zoltán (Forrás: Maghar Akadémia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.