időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Vidnyánszky Attila: Szász János ismét hazudik

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.28. 20:00 2023.03.28. 20:15
Vidnyánszky Attila: Szász János ismét hazudik

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumának elnöke és a kuratórium egyik tagja szerint Szász János rendező hazugságokat állított a Washington Postnak adott interjújában. Vidnyánszky Attila és Lajos Tamás az MTI-hez ma eljuttatott közös közleményükben azt írták: „Szász János ismét hazudik”.

Felidézték, hogy az interjúban Szász János rendező azt állítja, „azért támadtak, mert nem vagyok magyar, mert zsidó vagyok”. A közlemény szerint 2020 augusztusában és szeptemberében Lajos Tamás három alkalommal tárgyalt Szász Jánossal: ezeken a beszélgetéseken kérte, igyekezett meggyőzni a rendezőt, hogy folytassa az oktatást, próbált érvelni ennek fontosságáról, és erre személyes garanciákat adni.

Szász János
Szász János rendező. Forrás: Wikipédia

Szász a választ folyamatosan lebegtette, halogatta, majd az oktatást, osztályának továbbvitelét egy kurta-furcsa telefonnal lemondta

– írták, hozzátéve: mindezen időszak alatt Vidnyánszky Attila felkérésére a Nemzeti Színházban megrendezte Székely János Caligula helytartója és Örkény István Macskajáték című drámáját.

Szász János rendezőt nyilvánvalóan mindketten, minden tőlük telhető érvvel és eszközzel maradásra próbálták bírni, a munka folytatásáról akarták meggyőzni, mindhiába – olvasható a közleményben.

Szász János ismét hazudik, durván, igaztalanul beletiport az őt elismerő, nagyra tartó magyar kulturális életbe, filmszakmába

– írta közleményében Vidnyánszky Attila és Lajos Tamás, idézve Csengey Dénes író, politikus szavait:

Ha az antiszemitizmus nagy bűn, mert az, akkor az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás ugyanakkora bűn, és ugyanolyan ítélet alá kell, hogy essék.

Borítókép: Szász János (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.