Amit tudni kell az édesanyák megmentőjéről

A Svenk 101. adásában újabb részleteket ismerhetünk meg a Semmelweis-film kulisszatitkaiból.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem is tudtam, hogy lehet-e egyáltalán Magyarországon csinálni Semmelweis-filmet. Ha nincs az a hős, aki hordozza ezt a nagyon-nagyon nehéz szerepet, akkor nem szabad megcsinálni. És aztán találkoztam Miklóssal. És egyszer, egyetlenegyszer van minden film életében, hogy azt éreztem: igen ő az, és nem lehet más – mondta a film rendezője, Koltai Lajos.

– Nem játszhatom úgy a szerepet, hogy tudom, mi a vége – fogalmazott Vecsei H. Miklós, a film címszereplője, utalva arra, hogy Semmelweis élete nem happy enddel zárult. – Volt egy jelenet, ha azt úgy játszom el, ahogy elképzeltem, hát nem kelek föl másnap – szólt a színész az anyák megmentőjének elárulását bemutató jelenetről.

Koltai Lajos felevenítette, hogy ez a pillanat még a távolabb állókat is megragadta. – Ők ugyanúgy tudták, hogy valami megszületett, és ennek megadták a tiszteletet.

– Volt egy nagy magyar viszonylat is ebben, hogy ne egy példaképet mutassunk meg, hanem egy embert – árulta el Vecsei H. Miklós. – A tanár úr ebben segített. Végtelenül fájdalmas szerep volt, de boldog vagyok, hogy megcsinálhattam.

A Svenk mai adását 22.50-kor láthatják a Hír TV-n.

Borítókép: Vecsei H. Miklós és Koltai Lajos (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.