Andy Warhol megérkezett Lendvára, Marilyn Monroe sem hiányzik

A XX. század második felének egyik legjelentősebb képzőművésze, a pop-art irányzat megteremtőinek egyike volt az amerikai Andy Warhol, akinek műveiből pénteken nyílt kiállítás a lendvai Galéria és Múzeumban.

Magyar Nemzet
Forrás: ZAOL2023. 04. 23. 10:40
Peter Zelenak (balról), Jamie L. Harpootlian, Baumgartner Dubravko, Martin Cubjak és Magyar János a megnyitón, Andy Warhol ikonikus Marilyn Monroe sorozata előtt Fotós: Gyuricza Ferenc Forrás: ZAOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárlatot a Világhírű képzőművészet nagyjai Lendván című projekt következő állomásaként rendezik meg az idén fennállása ötvenedik évfordulóját ünneplő intézményben. A sorozat 2009-ben indult el, és most folytatódik a koronavírus-világjárvány után.

A szlovéniai galériák közül a lendvai az egyik leglátogatottabb, köszönhetően a magas színvonalú művészeti tárlatoknak és változatos tevékenységének is, maga a város pedig kiemelkedő helyet foglal el Szlovénia kulturális turizmusának térképén 

– emelte ki köszöntőjében Magyar János, a muravidéki város polgármestere.

A szülei révén felvidéki ruszin származású, de már Pittsburgh-ben született Andy Warhol munkásságát Martin Cubjak, a Szlovákiában található mezőlaborci Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum igazgatója ismertette. A kiállítást Jamie L. Harpootlian amerikai és Peter Zelenak szlovák nagykövet nyitotta meg, és köszöntötte a közönséget Baumgartner Dubravko igazgató is – írja a Zala Vármegyei Hírportál.

Borítókép: Peter Zelenak, Jamie L. Harpootlian, Baumgartner Dubravko, Martin Cubjak és Magyar János a lendvai Warhol-kiállításon (Fotó: Zala Megyei Hírportál/Gyuricza Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.