Befejezik a westernfilmet, amelynek a forgatásán Alec Baldwin lelőtte az operatőrt

A tervek szerint folytatják az Alec Baldwin főszereplésével készülő, a másfél évvel ezelőtti halálos baleset miatt leállított Rust című westernfilm forgatását – jelentette be a film produkciós vállalata.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Guardian2023. 04. 20. 12:02
BALDWIN, Alec
New York, 2019. január 23. Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgatást Montana államban folytatják csütörtökön, és Alec Baldwin játssza továbbra is Harland Rust szerepét, illetve marad a film co-producere – írja a brit The Guardian. A Rust egyik jelenetének felvételén, 2021 októberében az új-mexikói Santa Fében a főszereplő Alec Baldwin véletlenül éles lőszerrel töltött revolvert használt, lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, és a rendezőt, Joel Souzát is megsebesítette.

Január végén gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat Alec Baldwin és a produkció fegyverekért felelős kellékese ellen. Mindkét vádlott ártatlannak vallotta magát. Februárban a Santa Fé-i ügyészség törölte a színész ellen felhozott vádak egy részét, ami jelentősen csökkenti a kiszabható büntetés hosszát.

Alec Baldwin állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt, a fegyver véletlenül sült el. Az FBI törvényszéki vizsgálata ugyanakkor megállapította, hogy a fegyver nem sülhetett el magától.

A megsebesített rendező, Joel Souza ugyancsak jelezte, hogy részt vesz a film forgatásának befejezésében. A szerencsétlenségben elhunyt Halyna Hutchins operatőr életéről dokumentumfilmet készítenek.

A film produkciós vállalata, a Rust Movie Productions márciusban megállapodást kötött az új-mexikói munkavédelmi hatóságokkal az eset miatt felmerült súlyos szabályszegések ügyében. A megállapodás értelmében a céget százezer dolláros pénzbírság fizetésére kötelezték – ismertette az MTI.

Borítókép: Alec Baldwin (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.