Ismét műsoron a Szerelmünk, Kalotaszeg + videó

A Nemzeti Táncszínházban lép színpadra a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásával a Duna Művészegyüttes május 13-án. A Kalotaszeg gazdag folklórkincsét bemutató táncszínházi produkcióban közreműködik Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Berecz István Örökös aranysarkantyús táncos, valamint Barcza Zsolt Kossuth-díjas népzenész.

Magyar Nemzet
2023. 04. 25. 21:00
Szerelünk, Kalotaszeg
Fotó: Medgyesi Milán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juhász Zsolt vezette Duna Művészegyüttes általános törekvése, hogy olyan összetett táncszínházi produkciókat hozzon létre, amelyek az autentikusság jegyeit hordozzák magukon, ugyanakkor innovatívak és modernek, így a mai színházi közegben is megállják a helyüket. Ennek jegyében készült el 2018-ban a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásuk, amely színpadi keretek között idézi meg Kalotaszeg tájegységének jellemző vonásait, a levegő csodálatos tisztaságát, a dombok szeszélyes vonalait, a szántók, a kaszálók színfoltjait, a kivételes és a világon egyedi viselet- és táncbéli gazdagságát.

Szerelmünk, Kalotaszeg
A Szerelmünk, Kalotaszeg című előadás újra megtekinthető Budapesten Fotó: Dusa Gábor

Neves művészek működnek közre a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásban

A nagy sikerű műsort számos vidéki, határon túli és külföldi színpadon bemutatták már az évek során, Budapesten azonban hosszú idő óta most látható először újra.

A színvonalas táncszínházi produkciót az együttes állandó zenekara, a Göncöl zenekar kíséri, illetve közreműködik Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Berecz István Örökös aranysarkantyús táncos, valamint Barcza Zsolt Kossuth-díjas népzenész.

Jegyet az előadásra a Nemzeti Táncszínház honlapján válthatnak.

Borítókép: Részlet a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásból (Fotó: Medgyesi Milán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.