József Attila szerelmes versei hangzanak el a Fiumei úti sírkertben

A magyar költészet napja alkalmából Fekete Bori és zenésztársai József Attila-koncertjével várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete. A zenei előadás április 15-én, szombaton 16 órakor kezdődik József Attila sírjánál, a Fiumei úti sírkertben.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 20:30
József Attila
Forrás: NÖRI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes szabadtéri koncerttel készül a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a költészet ünnepére. A látogatók április 15-én, szombaton 16 órától Fekete Bori és zenésztársai előadásában hallgathatják meg József Attila megzenésített szerelmes verseit „Szeress, ha kedves az életeM!” címmel.

József Attila
Fekete Bori adja elő József Attila megzenésített verseit. Fotó: Csorba Márta

A Junior Prima díjas énekesnő nemrég jelentette meg az azonos című, versfeldolgozásokat tartalmazó lemezét, amelyet most a Fiumei úti sírkertben, József Attila sírjánál mutatnak be. 

Az előadás a költő nőkhöz való viszonyát és legfontosabb szerelmeit helyezi fókuszba, amelyet levélrészletek, megzenésített versek és népdalok mutatnak be, kezdve a legelső és egyben legfontosabb női „szereplővel”, az édesanyjával.

József Attila híres versei hangzanak el megzenésítve

Olyan ismert versek csendülnek fel többek között, mint a költő síremlékén is olvasható Íme, hát megleltem hazámat, vagy A talán eltűnök hirtelen, illetve a költő utolsó kötetének címadó verse, a Nagyon fáj.

Valljuk, hogy a Fiumei úti sírkert több mint temető, egy kulturális tér, ahol koncertekkel, előadásokkal és egyéb, különleges kulturális rendezvényekkel hívjuk fel a közönség figyelmét a nemzeti emlékhelyre. Fontosnak tartom, hogy minél változatosabb programokat szervezzünk a temető falain belülre, hiszen a Nemzeti Örökség Intézetének egyik fő célja, hogy a magyar kultúrát hitelesen adja át a következő generációknak. A kulturális rendezvényeink sorából idén sem hiányozhat a költészet napi koncert, amellyel ebben az évben a költőóriásra, József Attilára emlékezünk.

hangsúlyozta a rendezvény kapcsán Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója.

A koncerten való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletekért keressék fel az intézet honlapját, vagy látogassanak el a Fiumei úti sírkert Facebook-oldalára.

Borítókép: József Attila sírja a Fiumei úti sírkertben (Forrás: Nemzeti Örökség Intézete)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.