Kötet jelent meg a ludovikás életutakról

Bemutatták a Ludovikás életutak című kötetet, olvasható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem2023. 04. 27. 17:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ludovikásnak lenni minden időben kiváltság! – hangsúlyozta köszöntőjében Deli Gergely, idézi a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) honlapja. Az NKE rektora elmondta: a kötetben változatos sorsokat ismerhetünk meg, huszonöt életpályát, amelyeken sok esetben komoly sebet ejtett a történelem. Az egykori Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémián a tisztjelöltek legfontosabb fejlesztendő jellembeli tulajdonságai a hazaszeretet, a becsületesség, a hűség, a bajtársiasság, a kötelességérzés, a bátorság, az engedelmesség, az őszinteség és a következményekért való helytállás voltak. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem feladata, hogy ezeket az értékeket, a ludovikás hitvallást továbbörökítse. Küldetésünknek tartjuk, hogy a közszolgálat bármelyik területén, hazánkhoz és nemzeti értékeinkhez hű, egyúttal jól képzett, felkészült és széles látókörű szakembereket képezzünk és neveljünk 

– emelte ki Deli Gergely.

Lippai Péter dandártábornok (Fotó: Szilágyi Dénes/Nemzeti Közszolgálati Egyetem)

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja, Lippai Péter dandártábornok elmondta a könyvbemutatón, hogy a kötet időben 170 évet ölel fel (1833–2004), bemutatva az életrajzok fontosabb állomásait, ezzel párhuzamosan jelentős ismeretet átadva szól a tárgyalt korszakokról, a fontosabb nemzetközi és hazai történelmi eseményekről, időnkét szinte percre pontosan bemutatva azokat.

A kötet Csikány Tamás és Hausner Gábor szerkesztésében, a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában jelent meg. A könyvről és bemutatójáról itt lehet bővebben olvasni

Borítókép: Deli Gergely (Fotó: Szilágyi Dénes/Nemzeti Közszolgálati Egyetem)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.