Május elején ismét Budapesten lép fel a legdallamosabb amerikai rockegyüttes

Tavaly a VOLT Fesztivál közönségét mozgatták meg, idén újra a fővárosban játszik a keresztény-metál sztárcsapat. A Skillet május 8-án a Barba Negrában mutatja be Dominion című új nagylemezét az Eva Under Fire és a Like A Storm társaságában.

Magyar Nemzet
2023. 04. 28. 14:25
Skillet Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1996-ban alakult Skillet friss lemeze nemrég jelentette meg a tizenegyedik nagylemezét, a Dominiont. Az amerikai Tennessee államból indult zenekar egyike a huszonegyedik század legsikeresebb előadóinak.

A Skillet új nagylemezének borítója. Fotó: Facebook

Több mit 12 millió lemezt adtak el, nem egy albumuk többszörös platinalemez státusig jutott. Kétszer jelölték őket Grammy-díjra, és az Egyesült Államokban népszerű streamingszolgáltató, a Pandora „milliárdos klubjának” (Billionaires Club) is a tagjai, azaz több mint egymilliárd alkalommal hallgatták meg a dalaikat ezen a felületen. Az áttörést meghozó daluk, a Monster egyébként világszerte már több mint hárommilliárd meghallgatásnál jár.

 

A John Cooper énekes, Korey Cooper gitáros/billentyűs, Jen Ledger dobos és Seth Morrison szólógitáros alkotta zenekar új nagylemeze ugyanúgy egyfajta kitörésre tüzeli a hallgatót, mint annyi más művészeti alkotás, de ez valahogy mégis más irányt ajánl:

Én ezt pozitív lázadásnak nevezem. Ez a lázadás az olyan belső indíttatású hatások ellen irányul, mint a félelem vagy a szorongás. Ez egyben egy kiállás az olyan külső behatásokkal szemben is, amik azt szeretnék elérni, hogy más legyél, mint aki valójában vagy. Ez a lemez az életünkben jelen lévő szabadság ünneplése, és egy felhívás arra, hogy álljunk ki amellett, amiben hiszünk, és ne hagyjuk magunkat elhallgattatni. Ez talán népszerűtlen álláspont bizonyos körökben, de szerintünk nincs ennél erősebben rock’ n’ roll hozzáállás.

A Dominion dalai a YouTube-on is elérhetők, a Surviving The Game klipje pedig itt látható:


A járványidőszak és a karantén alatt a Skillet tagjai bevették magukat a Zoomra, és így készítették el 2020-ban Kevin Churko (Papa Roach, Disturbed, Five Finger Death Punch) producer irányításával és Kane Churko bevonásával ezt a lemezt.

– Az egészet együtt hoztuk létre, jóllehet egyszer sem voltunk egyszerre ugyanabban a helyiségben – emlékezett vissza John. – Közösen raktuk össze a dalokat és beszéltük át a zenei irányt. […] Azt remélem, hogy ez az album minden hallgatót megerősít az állhatatosságában – még akkor is, ha emiatt népszerűtlenséggel kell szembenéznie. A dalok talán képesek lehetnek arra, hogy segítsenek megfogalmazni olyan dolgokat, amiknek kimondására egyébként nem lenne erőd. Mi imádunk zenélni, és áldásnak érezzük, hogy még mindig ezt tehetjük. Képesek voltunk arra, hogy akár széllel szemben is haladva, de rést találjunk magunknak, és ott megvessük a lábunk a rockzene univerzumában, és ezt nem is adjuk fel. Ez egy új korszak kezdete a Skillet számára – tette hozzá az énekes.

A turnén érkezik a Detroitból indult Eva Under Fire is. 2015-ben a klasszikus underground rockszcénából indult a banda, de aztán hamar népszerűvé váló csapat Love, Drugs & Misery című friss lemeze a Deftones-tól a Journey-ig terjedő hatásokat mutat. Az Eva Marie vezette együttes Unstoppable című klipje itt látható:


A turné másik fellépője a Like A Storm: az Új-Zélandról indult alternatív metal/rock zenekar jelenleg Las Vegasban működik, és egyik védjegyük, hogy az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszerét, a didzseridut is megszólaltatják dalaikban. Okura című friss lemezükről a F@ME itt hallgatható meg:

Borítókép: Skillet (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.