Tragédia érte az ABBA együttest, meghatározó zenész halt meg

Az ABBA rajongóinak közösségi platformjain tették közzé, hogy elhunyt Lars-Ove Wellander gitáros, akivel hosszú évekig dolgozott együtt a zenekar.

Munkatársunktól
Forrás: Musictime.com2023. 04. 10. 9:32
mécses
Selective focus on magical light from a single sparkling flame from one candle among many extinguished tealight candles. Fotó: Ian Dyball MA Forrás: 123rf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magát a hírt a zenész családja jelentette be: „leírhatatlan szomorúsággal tudatjuk, hogy a mi szeretett Lassénk örökre lehunyta a szemét” – írta a család, akik azt is elmondták, hogy áttétes rákban szenvedett Lars-Ove „Lasse” Wellander.

A 70 éves művész zenészként és zenei producerként is ismert volt, egy zenei portál szerint összesen 1698 albumon szerepelt mint közreműködő.

A leginkább mégis a legendás svéd zenekarral, az Abbával való együttműködése tette híressé, a 70-es és a 80-as évek elején számos turnén is részt vett az ikonikus négyessel, szinte az együttes tagjának lehetett tekinteni, bár hivatalosan természetesen nem volt az.

Borítókép: illusztráció (Forrás: 123rf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.