Nem akármilyen rekord: 1000 hete szerepel a brit slágerlistán a legendás album

A svéd Abba együttes egy válogatásalbuma az első, amely rekordideje, 1000 hete szerepel a brit slágerlistán.

Forrás: MTI, ORIGO2021. 07. 05. 10:53
null
ABBA együttes Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Abba Goldból több mint 30 millió példányt adtak el 1992-es megjelenése után, Nagy-Britanniában pedig 5,61 milliós eladással minden idők második legsikeresebb albuma a Queen együttes Greatest Hits című albuma után.

A lemez, amelyen olyan slágerek hallhatók, mint a dancing queen, a mamma mia vagy a waterloo, immár 19 évet és 12 hetet töltött az albumok 100-as toplistáján.

– írja a BBC.

Az Abba Gold az évek során nyolc héten át állt az első helyen, jelenleg a 17. legkelendőbb album. A lemez az együttes legsikeresebb albuma, jóval megelőzve a Voulez-vous-t és az Arrivalt, amik ugyancsak a brit slágerlista élén szerepeltek az 1970-es években.

ABBA együttes
Fotó: FLICKR

Az album népszerűsége töretlennek tűnik, 2017 júliusa óta megszakítás nélkül szerepel a 100 legkelendőbb között.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.