Egy hónap múlva Múzeumok éjszakája

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan most is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi rendezvényekkel, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 21:00
Múzeumok éjszakája
Fotó: Dutkay Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen érdemes ellátogatni idén Veszprémbe, Európa kulturális fővárosába június 24-én, mert számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok éjszakája alkalmából. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket a királynék városában.

Múzeumok Éjszakája
A Múzeumok éjszakája szervezői idén is izgalmas programokkal várják a látogatókat. Fotó: Dutkay Péter

A Múzeumok éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba

A tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogyan váltakoznak a trendek, miként követik újabb és újabb hullámok egymást, miközben mégis van, ami örök.

Az eseménysorozat idén már több mint húszéves, az évek alatt egyre több fiatal vesz részt a programokon, ami egyre trendibbé teszi a múzeumba járást.

A Múzeumok éjszakája hivatalos oldala a részletes programkínálattal június elején indul. Itt helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetők majd az események, mindezeken túl az Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátra lévő egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

A Múzeumok éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5 csatorna, a Kossuth rádió, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal és a Magyar Turisztikai Ügynökség, szakmai partnere a SZTAKI.

Borítókép: Látogatók a Néprajzi Múzeumban (Fotó: Dutkay Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.