Milyen lehet a közeli jövő?

A színházi olimpián, a PlayOn fesztiválon látható az E 10 Művelődési Ház kamaratermében, május 17-én 17 órai kezdettel a Kinder- und Jugendtheater Dortmund társulat előadásában A jövő című produkció.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinház.org2023. 05. 08. 13:40
null
The Future
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vessünk egy pillantást a jövőbe! De egy olyan jövő előtt állunk, amely kaotikusnak, sötétnek, elsöprőnek és nyugtalanítónak tűnik. A koronavírus miatt még inkább terjeszkedünk a digitális világokba, ahol nem találunk struktúrákat és kapcsolódási lehetőségeket, de ahol eltévedhetünk és elidegenedhetünk. Mihez kapcsolódunk? Milyen érzés a valóságunk? Elvesztünk a világ számára? Elveszett számunkra a világ? Az irodalom új temploma az internet archívuma.

A szöveg és a mozgástér elsősorban a világhálóról származó tartalmakból és lehetőségekből származik. A minta, az utánzás, az utánzás vagy a mimikri leképezése a cselekv. A cél a hang, a test, a hang és a környezet kollázsának kialakítása, hogy bemutassa a digitális környezet egyidejűségét, de feltárja a jelenlegi helyzetet is, és stratégiákat kérjen a jövővel való szembenézéshez bátorsággal és örömmel?

A jövő című előadás szerzője és rendezője Annette Müller. 

Annette Müller düsseldorfi rendező, drámaíró, színésznő, és kortárs táncelőadások dramaturgja. 2021 júliusában Cecilia Arditto argentin zeneszerzővel együtt a Mannheimi Nemzeti Színházban Albert Camus A közöny című regénye alapján készült multidiszciplináris opera vázlatával első díjat nyertek a nemzetközi zeneszerzőversenyen. 2019 óta a kölni Színházi Akadémián oktat.

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: Jelenet az előadásból (Forrás: Színház.org)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.