Nyers hangok és gesztusok

A francia la szó egyaránt jelenti, hogy itt, ott és most, melyet a tánc nyelvén artikulál a Baro d’evel társulata a La című előadásban. A produkció a színházi olimpiára, a XXV. Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztivál programelemeként érkezik május 17-én 18.30 órától az Agóra Veszprém Kulturális Központ színpadára.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 05. 07. 19:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La nem más, mint a nyers gesztus testek és hangok, ritmusok és táncok, hanyatlás és lendület között. A mű szerzője Camille Decourtye és Blai Mateu Trias. Camille Decourtye az előadást jegyző francia Baro d’evel alapító tagja, a társulat minden produkciójának szerzője és előadóművésze. Blai Mateu Trias pedig szintén a társulat alapító tagja, és a kezdetektől részt vesz minden produkció létrehozásában szerzőként, rendezőként és koreográfusként is. 

„Semmi sem állandó, semmi sem marad egy helyben, minden elmozdul. Az életünk hátterében játszódó nyelvet tárja fel előttünk, amelyben nincsenek szavak, sem pontok. Kifordítja a belső világunkat, mint egy kesztyűt, arra ösztönözve bennünket, hogy szemügyre vegyük önmagunkat a gesztusaink formálta felszín változékony tükrében. Az itt és most jelenére ráközelítő La új értelmet ad elfeledett, impulzív gesztusainknak, görcsös rángásainknak, sikolyoknak, bármilyen, bármi áron megélt életeknek” – mondják az alkotók a különleges egyfelvonásos táncprodukcióról.

tánc
Két táncos és egy varjú meséli, azaz táncolja a történetet (Fotó: François Passerini)

Május 17-én a veszprémi Agóra színpadán két testet láthatunk majd, akikben fellobban ugyanazon vágy. Annak a vágya, hogy mozgásba jöjjenek a másik által. Lecsupaszított táncukban vezetik egymást egy pajzsos varjú kíséretében. Érzékeny és költői balettet ígérnek az alkotók.

 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE
 

Borítókép: La (Fotó: François Passerini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.