Reformátusok találkoznak Debrecenben május közepén

Második alkalommal rendezik meg a hajdúsági megyeszékhelyen a Debreceni Református Napokat. A mennybemenetel napjától, azaz május 18-a csütörtöktől a konfirmáció vasárnapjáig, vagyis május 21-ig több ezer érdeklődőt várnak a programokra – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 18:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke elmondta, hogy tavaly a pandémiás időszak után szervezték meg először a találkozót a Debreceni Egyházmegye városi és vidéki gyülekezetei, 39 egyházközség részvételével. 
Megemlítette, hogy régebben a tinédzserek tettek konfirmációs fogadalmat, de a rendszerváltás óta sok felnőtt is így tesz. A konfirmáció azt jelenti, megerősítés.
 

A gyülekezeteknek is fontos a megerősödés abban, amit a református egyház keretein belül megélhetnek, szükséges hogy egy hitét vállaló, erőteljes közösség vegye körbe ezeket az egyházközségeket 

– mondta Fekete Károly, megjegyezve, azt szeretnék, hogy olyan találkozások jöjjenek létre a mostani alkalmakon is, amelyek hozzájárulnak a hitbeli megerősödéshez.
Az első nap programjai közül Fekte Károly kiemelte azt az ünnepi istentiszteletet, a Pál apostol leveleit dalokban megfogalmazó Kaláka együttes koncertjét, amelyet a református egyetemi templomban tartanak majd.
A sajtótájékoztatóra online bejelentkezett Gryllus Dániel Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, zenész is, aki a tervezett koncertjükről azt mondta: 

nagy megtiszteltetésnek érzik a fellépés lehetőségét. A Pál apostol levelei kapcsán megírt dalok első bemutatója 1991-ben volt, de üzenetük ma is érvényes.


Hadházi Tamás, a Debreceni Református Egyházmegye esperese ismertette a sajtótájékoztatón a Debreceni Református Napok további programjait. Május 19-én konfirmandus-találkozó lesz – ezen tavaly több mint 150 fiatal vett részt –, de lesz egyháztáji vásár, több kézműves-foglalkozás és koncert is, amelyen fellép a kárpátaljai Magyar Örökség díjas Credo Együttes, valamint a dicsőítő Első Lépés Zenekar.
A részletes program itt érhető el

Borítókép: Ilyen volt tavaly a rendezvény (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.