Kié lesz a hercegnő ruhája?

Árverésre bocsájtják Carrie Fisher Leia hercegnő szerepében viselt fehér ruháját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 27. 19:27
Carrie Fischer
Carrie Fischer Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fehér ruha, amelyet Carrie Fisher az 1977-ben bemutatott Csillagok Háborúja – Egy új remény című filmben viselt, szerdán kerül kalapács alá Los Angelesben. A filmes- és televíziós kellékek és jelmezek árusításával foglalkozó Propstore cég, amely az aukciót is szervezi, arra számít, hogy mintegy kétmillió dollárért (674 millió forint) fog elkelni a ruhadarab.

A kikiáltási ár félmillió dollár volt, de már most kaptak egy 750 ezer dollárt is meghaladó vételi ajánlatot.

A The New York Times című amerikai lap szerint a fehér ruháról, amelyet Carrie Fisher a film zárójelenetében viselt, sokáig úgy tartották, hogy elveszett. 

A ruhát nemrég találták meg az egykori filmes stáb egyik tagja londoni lakásának padlásán.

Az aukción a legendás ruha mellett további jelmezeket és kellékeket is elárvereznek több mint 12 millió dollár értékben. A rajongók egyebek között megszerezhetik Harry Potter eredeti jelmezét a második filmből, aminek értékét 75–150 ezer dollárra becsülik. A Batman-filmekből ismert „Batpod” motorért pedig mintegy kétmillió dollárt várnak. A Brad Pitt főszereplésével 2004-ben bemutatott Trója című filmből pedig Akhilleusz egyik pajzsa keres új gazdát magának.

Borítókép: Carrie Fischer Leia hercegnő szerepében (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.