Meghalt Döme Dezső, a Hobo Blues Band dobosa

A népszerű zenész 1979-től több ízben volt évekig a Hobo Blues Band dobosa, ő dobolt Deák Bill Gyula Rossz vér című lemezén is, később a P. Mobilban is zenélt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 12. 11:58
Döme Dezső Forrás: P.Mobil/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvankilenc éves korában elhunyt Döme Dezső dobos – közölték a Hobo Blues Band egykori zenésztársai. Döme főleg blueszenekarokban játszott, halálhírét kollégái, barátai jelentették be közösségi oldalukon.

Döme Dezső Radics Béla Tűzkerék nevű együttesében kezdte, 1979-től több ízben volt évekig a Hobo Blues Band dobosa, ő dobolt Deák Bill Gyula Rossz vér című lemezén is. Később a P. Mobilban is zenélt.

 Döme Dezsőről Hobo is megemlékezett Facebook-oldalán. A zenész azt írta: 

Hihetetlen szériában vagyunk, mi, akik a HBB-ben megfordultunk. Kőrös Józsi, Szénich Jani, Fuchs Laci és Póka Egon után most Döme Dodi ment el.

Mint fogalmazott, Döme „vidám természete és bohóckodásra való hajlama lehetővé tette, hogy a dobolás mellett énekeljen is. Velünk a »Megyen a hegyen a turista« és a »Cipzár« című kuplékat adta elő. Ezek az egekbe repítették őt, a klubközönség fekvőbetegre nevette magát és nyilván ez is közrejátszott abban, hogy ráragadt az »előnyös testtartásban Döme Dezső« jellemrajz” – írta róla Hobo.  

Elveszítettük őt, aki még évek óta tartó zenészi magányában is reménykedve készült a visszatérésre. De társa szerető gondoskodása sem tudta megakadályozni halálát, mert hosszú évek óta súlyos szívproblémái voltak. Hálás vagyok a Sorsnak, hogy játszhattam vele és ő hozzátette munkáimhoz, amit tudott. Szomorúan búcsúzom tőle. Legyen neki könnyű a föld.

 Augusztusban töltötte volna be 70. életévét.

Borítókép: Döme Dezső (Forrás: P. Mobil/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.