Nyomozást indítanak a Rammstein frontembere ellen

Sorra jelentek meg olyan hírek, amelyek olyan szexuális visszaélésekről számolnak be, amelyeket Till Lindemann követett el.

Magyar Nemzet
Forrás: Tagesspiegel2023. 06. 14. 17:45
Lindemann, Till
Wacken, 2013. augusztus 2. Till Lindemann, a Rammstein német együttes énekese a schleswig-holsteini Wackenben 24. alkalommal megrendezett heavymetal-fesztiválon 2013. augusztus elsején. (MTI/EPA/Axel Heimken) Fotó: Axel Heimken
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini ügyészségen nyomozás indult a Rammstein frontembere, Till Lindemann ellen – adta hírül a Tagesspiegel. A frontemberről az elmúlt időszakban sorra jelentek meg olyan hírek, amelyek szexuális visszaélésekről számolnak be. 

A portál azt írja, hogy az eljárásról Felor Badenberg, a német főváros igazságügyi szenátora zárt ülésen tájékoztatta az igazságügyi bizottság tagjait, ahol arról is beszámolt, hogy Lindemann ellen több bűncselekmény miatt is nyomoznak.

A német büntetőtörvénykönyv szerint ugyanis, az elkövető börtönbüntetéssel sújtható, amennyiben bebizonyosodik, hogy valaki

„egy másik személy nyilvánvaló akarata ellenére szexuális cselekményeket hajt végre az érintett személyen, vagy ezt a személyt harmadik személlyel szexuális aktus végzésére vagy eltűrésére készteti”.

Az ilyen ügyekben a büntetés hat hónaptól akár öt évig is terjedhet.

A történet előzménye, hogy egy Rammstein-rajongó azt állította, hogy meghívást kapott a vilniusi koncerten a VIP-részlegbe, ahol leitatták és bedrogozták. A nő elmondása szerint a színpad mögé vitték, ahol Till Lindemann megpróbált szexuálisan közeledni hozzá. Shelby Lynn Instagram-bejegyzése után már arról cikkeztek a lapok, hogy Lindemann-nek külön személyzete volt arra, hogy a koncertek után lányokat toborozzanak neki. 

Borítókép: Till Lindemann egy 2013-as koncerten (Fotó: MTI/EPA/Axel Heimken)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.