A Zsámbéki Nyári Színházban felolvasószínház és határon túli produkció is látható majd

Augusztusban érkezik a zsámbéki szabadtéri színpadra a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház A helység kalapácsa című produkciója. Az előadást augusztus 18-án láthatja a közönség – áll a szervezők közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 28. 8:00
A helység kalapácsa
Kolozsvár, 2023. március 15. A budapesti Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója, A helység kalapácsa címû vendégelõadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében 2023. március 15-én. Az elõadás a Petõfi 200 emlékév keretében, Magyarország Kolozsvári Fõkonzulátusával partnerségben érkezett a Kolozsvári Állami Magyar Színházba. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor Forrás: MTI/Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a Zsámbéki Nyári Színház az évek során egyre szorosabbra fűzte kapcsolatát a határon túli színházakkal. A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház produkciójának meghívásával ezt az együttműködést kívánják feléleszteni. 

LACKFI János
Lackfi János új könyvének színpadi változatát Őze Áron rendezésében mutatják be. Fotó: MTI/Czimbal Gyula

„Ezt a társulatot kiemelten fontos műhelynek tartjuk az ott folyó markáns, progresszív, újító jellegű művészi munka miatt, emellett e meghívással a külhoni magyar művészeket is szeretnénk segíteni és támogatni nehéz és bizonytalan helyzetükben” 

– idézik a közleményben Russói Tamást, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét.

Lackfi János Milyenek a magyarok? című könyvének színpadi változatát augusztus 19-én Őze Áron rendezésében mutatják be, Holecsko Orsolya és Auksz Éva szereplésével és a The Sharonz zenéjével.

A közleményben kiemelik, hogy Lackfi János fontos szereplője a színház idei évadának. A Rocky színpadi változata után augusztusban a Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus, önironikus Lackfi-kötet szövege elevenedik meg a zsámbéki ősfák alatt. Az előadás magunk mélyebb megismerésére és szembenézésre invitál, megértésre és elfogadásra tanít - emelik ki a közleményben.

Új tematikával folytatódik a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat, ezúttal a Természet, a falu és a város témákhoz kapcsolódó műveket válogatott Seres Tamás rendező.

A sorozat ötödik éve változatos irodalmi szövegekkel és ismert művészekkel várja a közönséget. Az idén az augusztus 13-i előadásban Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt találkoznak a színpadon.

A nyári programsorozat augusztus 27-én zárul a Kártyajáték című produkcióval, amelyben Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán látható – áll a közleményben.

A Zsámbéki Nyári Színház előadásairól bővebb információ a ITT érhető el.

Borítókép: A budapesti Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója, A helység kalapácsa című vendégelőadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében 2023. március 15-én. Az előadás a Petőfi 200 emlékév keretében, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával partnerségben érkezett a Kolozsvári Állami Magyar Színházba (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.