Django Feszt Budapest – idén a Margitszigeten tartják

A gypsy jazz magyar előadóit felvonultató eseménynek a Kristály Színtér ad otthont augusztus 27-én.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 26. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két színpadon hét zenekar, több mint ötven zenésszel várja a zenekedvelőket, akik idén nemcsak a koncerteket hallgathatják meg, de szving táncbemutatókon és táncórákon is részt vehetnek – olvasható a Django Feszt Budapest szervezőinek közleményében.

Roby Lakatos
Roby Lakatos a II. Django Feszt Budapesten, 2022-ben. Forrás: Chris Allen/djangofeszt.hu

A nagyszínpadon lép fel Debi Botos és Zsolt Botos, Duka Laci hegedűn játszik, Lisztes Jenő cimbalomkoncertet ad, míg Lakatos Vilmos Django-gitár- koncerttel várja a közönséget. 

A Valami Swing zenekar Roby Lakatossal kiegészülve lemezbemutató koncerttel készül, a Canarro az Ephemere Duóval közösen lép fel, a Créme de la Pop a 90-es évek magyar slágereit adja elő, a Pepita Jazz Dance Community pedig szvingtánccal várja a közönséget.

A jam színpadon a La Barriere Jazz Manouche zenekar, a Bajusz, a Szimfónia Gypsy Youth All Stars és a Máltai Szimfónia növendékei lépnek fel és közös örömzenélés is lesz a résztvevőkkel.

A Django Feszt Budapestet Kádár Cooper Dávid alapító, Hibály Mónika, Wizner Balázs, Pap Gergely és a Pepita Tánc Egyesület közösen szervezi.

Az alapítók méltó emléket szeretnének állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs, a manouche jazz, más néven gypsy jazz úttörő alakjainak.

Borítókép: A II. Django Feszt Budapest egy képe 2022-ből (Forrás: Fodor Benjamin/djangofeszt.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.