Haydneum: minden hétvégén klasszikus zene az Esterházy-kastélyban

Egész nyáron hétvégi koncertek várják a zenekedvelőket Magyarország egyik legnagyobb és legszebb barokk kastélyában.

Magyar Nemzet
2023. 07. 10. 17:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esterházy Miklós eleganciája, arisztokrata ízlésvilága ma is belengi a fertődi Esterházy-kastély lélegzetelállító tereit és kertjeit, ahol a világhírű zeneszerző, Joseph Haydn dallamai csendültek fel egykor. Eszterháza, akárcsak a 18. században, ma is kulturális és zenei központ, ahol július 14–16. között a Cziffra Fesztivál zenei virtuózai lépnek fel, az eseményen a klasszikusokon át a modern jazzig tartó repertoárból válogathatnak az érdeklődők.

Joseph Haydn szobra az Esterházy-kastély parkjában
Joseph Haydn szobra az Esterházy-kastély parkjában Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Július 21. és augusztus 27. között minden hétvégén (péntektől vasárnapig) a Haydneum koncertsorozatában a klasszikus zene mestereinek legkülönlegesebb darabjai csendülnek fel: többek között Haydn, Mozart, Beethoven és Schubert műveiből válogathatnak a régizene iránt rajongók.

A koncertek mellett kiállítások, időszaki tárlatok és parkséták folyton megújuló pezsgő forgataga várja az érdeklődőket.

A fertődi Esterházy-kastély a hét minden napján 9–18 óra között várja a látogatókat.

Borítókép: A fertődi Esterházy-kastély drónfelvételről (Fotó: Eszterháza.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.