Kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel

Augusztus 10–12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat a Margófeszt. A Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program legnyugatibb csatlakozott településén, Szentgyörgyváron, a Balatontól negyedórára változatos kulturális programokkal várják a látogatókat. Lesznek koncertek, irodalmi programok, slam poetry, kiállítás és filmvetítések rendhagyó helyszíneken, elismert művészek tolmácsolásában.

Magyar Nemzet
Forrás: Margófeszt.hu2023. 07. 17. 13:17
Margófeszt 2023.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Margófesztet Szentgyörgyváron (Forrás: Margófeszt.hu) Fotó: margofeszt.hu Forrás: Margófeszt.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Margófeszt nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója a beck@grecsó estjén, őket pedig az Analog Balaton követi a nagyszínpadon. A háromnapos programon fellép még Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel.

Margófeszt Szentgyörgyváron
Augusztus 10–12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat a Margófeszt Szentgyörgyváron (Forrás: Margófeszt.hu)

A Margófeszt egy kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel, amit a helyszínt adó Szentgyörgyvár lakóival közösen hoztunk létre

– mondta Valuska László fesztiváligazgató. „Itt minden megvan, ami egy fesztiválban a legjobb; elindulunk délután egy beszélgetésre, éjjel a koncert vagy a film után már a csillagokat nézzük, a kettő között pedig változatos programokkal, emberekkel, kulturális tájakkal és helyi ízekkel lehet találkozni a falut járva.”

A slam poetry szerelmesei a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, a nyári olvasmányokat kedvezményesen a Bookline Teraszon lehet majd beszerezni.

Éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják a napot. 

A fesztiválon részt vevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizlingkóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs vagy a legendás zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a különlegesen tiszta zalai eget.

A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja. 

A Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával megvalósuló Margófeszt helyszíne Szentgyörgyvár, amely Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is néhány kilométerre található, a Balatontól 15 perc, és Budapestről is könnyen elérhető.

A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, diákoknak és zalai lakosoknak kedvezményes áron. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik.

További információk a helyszínről, szállásról, közlekedésről ITT találhatók.

A rendezvényről bővebben a fesztivál hivatalos és közösségi (Facebook- és Instagram-) oldalain olvashatnak.  

Borítókép: Harmadik alkalommal rendezik meg a Margófesztet Szentgyörgyváron (Forrás: Margófeszt.hu)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.