Közönségdíjat nyert Amerikában Az unoka című magyar film + videó

Az Oscar-díjas Deák Kristóf thrillerét választotta a közönség a legjobbnak a hétvégén a Stony Brook filmfesztiválon az amerikai New York államban. Az 1995 óta évente megrendezett szemlén nagy sikert aratott az időseket átejtő bűnözők nyomába eredő fiatalember története. Az unoka megtekinthető a Filmio kínálatában.

Magyar Nemzet
Forrás: NFI2023. 07. 31. 15:56
A főszereplő Blahó Gergő Az unoka című filmben
A főszereplő Blahó Gergő Az unoka című filmben Forrás: Nemzeti Filmintézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén 28. alkalommal megrendezett, független rövid- és nagyjátékfilmeket felvonultató amerikai fesztiválon az előző években olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint Tilda Swinton és Steve Buscemi. A hétvégén véget ért tíznapos eseményen 36 alkotást mutattak be összesen 26 országból. A Stony Brook Egyetem fesztiváljának közönségszavazása alapján a legjobb film az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm rendezőjének legutóbbi alkotása, Az unoka című akciódráma lett.

Jelenetfotó Az unoka című filmből
Jelenetfotó Az unoka című filmből Fotó: Nemzeti Filmintézet

Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi, aki úgy dönt, saját maga szolgáltat igazságot, miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz. A nyomozásban segítségére siet rátermett kolléganője, valamint a csalók korábbi áldozatai is.

A nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztivál legjobb thrillernek járó trófeáját, valamint a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál közönségdíját is, a Fantasportón pedig elismerő oklevelet kapott a szakmai zsűritől Portóban.

Az unoka rendezője és forgatókönyvírója Deák Kristóf volt, a film főszerepeiben Blahó Gergő, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit és Döbrösi Laura láthatók.

Borítókép: A főszereplő Blahó Gergő Az unoka című filmben (Fotó: Nemzeti Filmintézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.