időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Navracsics Tibor: A Balaton törékeny ökológiai kincs

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.07.29. 17:47 2023.07.29. 18:03
Navracsics Tibor: A Balaton törékeny ökológiai kincs

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton milyen törékeny ökológiai kincs, és mennyire kell vigyázni rá – jelentette ki a területfejlesztési miniszter A szörnyek és sellők című zenés mesejáték kapolcsi előadását megelőző köszöntőjében szombaton.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) programsorozat egyik fő gondolata a fenntarthatóság.

A miniszter azt mondta: bár az előző nemzedékek és magunk sem vigyáztunk kellőképpen a tóra, talán a gyerekek majd fognak, ha megtanulják, hogy mit kell tenni, hogyan kell megőrizni „az épségét, a szépségét és az egészségét a Balatonnak”. Erre is megtanít a mesedarab – fogalmazott Navracsics Tibor.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye igazgatója elmondta: a szörnyek és sellők című zenés gyerekdarab Jeney Zoltán A balatoni kacsavész című, Baranyai András által illusztrált mesekönyve alapján készült.

A színdarab – ahogy a könyv is – a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány ötlete nyomán az EKF program támogatásával, az Art-Színtér közreműködésével jött létre.

A szervezők tájékoztatása szerint a darab rendezője Ozsgyáni Mihály, a zenéket Náray Erika és Berdísz Tamás szerezte. A szerepekben olyan művészek láthatók, mint Gábor Márkó, Tarlós Ferenc, Oláh Béla, Nagy Enikő, Pánics Lilla, Zsichla Dániel, Jerger Balázs vagy Marjai Virág. A színdarab látványáért Rákay Tamás tervező felelt.

A mesedarabot júliusban és augusztus elején balatoni strandokon játsszák.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.