Történetek az égből a földieknek

A budapesti Planetáriumból jól ismert szokást, a zenés programok meginvitálását folytatja immár a Bükki Csillagda is, amely egy intuitív énekművész fellépéséhez kapcsolódva vetítéssel egybekötött koncertet hirdetett meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Bükki Csillagda2023. 07. 13. 19:30
Bükki Csillagda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csillagmesék – Történetek az Égből a Földieknek szeretettel címet viselő produkció a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontjában tekinthető meg augusztus 25-én. – Asharti Szabó Andrea hangján olyan dallamok szólalnak meg, amelyek a legbensőnkig hatolnak. Az élmény egyszeri és megismételhetetlen, ugyanis az intuitív technikának köszönhetően soha nem hangzanak el a dalok kétszer ugyanabban formában – olvasható a Bükki Csillagda közleményében.

A Bükki Csillagda vetítéssel egybekötött koncertjének intuitív énekművésze: Asharti Szabó Andrea (Forrás: Facebook)

A háttéranyag szerint a hallgatók a hangok, történetek és a planetáriumban vetített képi világ segítségével kizökkenhetnek a mindennapok mókuskerekéből, s elrepülhetnek egy másik világba, amelyet úgy is hívhatunk, hogy Otthon. A koncert után csillaglesen vehetnek részt a látogatók a Bükki Csillagda teraszán vagy obszervatóriumában.

A Bükki Csillagda közleményében megszólaltatják Asharti Szabó Andreát, aki szerint az éneklés hallgatása gyógyító erővel hathat testre, lélekre és szellemre egyaránt.

– Egyszer egy kungfumester azt mondta nekem, hogy amikor énekelek, az az embereknek jó. Csak álltam és zokogtam – próbáltam megérteni –, mert amit éveken keresztül nagyon el akartam fojtani, az elemi erővel kitört belőlem. Az volt az a pillanat, amely megváltoztatta az életem, és elindultam a hosszú utazásra a hangok birodalmában 

– mondta Asharti Szabó Andrea, akinek nevével korábban musical-, operett- és opera-előadások kapcsán találkozhattak, azonban mindvégig azt érezte, nincs benne otthon.

Az emberek legnagyobb gátja a boldogságuk elérésében a félelem. Az pedig illúzió – vallja Asharti, akinek művészetéből már a YouTube-csatornáján is ízelítőt kaphatnak a különleges zenei élményre vágyók.

A Bükki Csillagda arra is felhívja a figyelmet, hogy a koncert alatt az előadás estéjén milyen égi tünemények látványába feledkezhetnek a látogatók, akik a közlés szerint a Hold, a Mizar-Alcor, az Epsylon Lyrae, az M13, az M57 (Gyűrűs köd), az Albireo, az M31 (Androméda galaxis) és a Szaturnusz égi üzeneteiben olvashatnak majd.

Bükki Csillagda a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2022. március 8-án nyílt csillagászati és természetismereti látogatóközpontja a Bükki Nemzeti Park szívében, Répáshuta mellett.

A létesítmény rengeteg érdekes látnivalóval és interaktív élménnyel várja az érdeklődőket: ilyen például a Nap megfigyelésére is alkalmas, világszínvonalú távcső, a planetárium, a tanösvény, a kézzel is megtapogatható meteoritok gyűjteménye, valamint az izgalmas virtuális űrutazások élménye.

Borítókép: Asharti Szabó Andrea portréja (Forrás: Asharti Szabó Andrea Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.