Zenefüred – a színpadon Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila és a 100 Tagú Cigányzenekar

Július 14-én pénteken több mint egy hónapon át tartó programsorozat kezdődik Balatonfüreden Zenefüred címmel. A fellépők között mások mellett ott lesz Charlie, Tóth Vera, Kökény Attila, Zoltán Erika és Dolhai Attila.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 08. 11:30
HORVÁTH Charlie a Papp László Budapest Sportarénában
Budapest, 2022. december 29. Charlie (Horváth Károly) énekel Charlie 75 címû koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2022. december 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balatonfüreden augusztus 19-ig hét könnyűzenei és musicalkoncerttel várja az érdeklődőket a Balaton Szabadidő- és Konferencia-központ. A Zenefüred nyitóhétvégéjén, július 14-én pénteken Charlie, másnap, szombaton pedig a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái adnak műsort – közölték a szervezők.

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
A Balaton Szabadidő- és Konferencia-központ épülete Balatonfüreden (Forrás: Facebook/Balaton Szabadidő- és Konferencia-központ)

Horváth Charlie műsorának címe: Az légy, aki vagy! A 75 éves énekes, aki a Generállal, a Tátrai Banddel, majd szólóban is rendkívül sikeres lett, a rock, a dzsessz, a blues, a soul és a funky műfajában is otthonosan mozog jellegzetes, rekedtes hangján előadott dalaival. 

Legutóbbi lemeze, a Mindenen túl 2020-ban jelent meg; mostani turnéja egyfajta összegzése több évtizedes életművének.

Július 15-én a Zenefüred színpadára a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái lépnek. A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar a komolyzene mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát is játszik; zenei világuk átmenet a cigányzene, a komolyzene, a könnyűzene és a világzene között. Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal vettek részt közös produkcióban más műfajban tevékenykedő ismert előadókkal, és ezekből a találkozásokból mindig izgalmas, különleges koncertek születtek. 

Július 15-én a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái vezetésével operettgálát tartanak ismert slágerekkel a Budapesti Operettszínház két művésze, Szendy Szilvi és Peller Károly közreműködésével.

A Zenefüred további nyári programjában augusztus 2-án Tóth Vera, 5-én Kökény Attila és Rakonczai Viktor, 11-én Zoltán Erika, 13-án Dolhai Attila ad koncertet, végül augusztus 19-én a Sissi, a magyar királyné című nagyoperett lesz műsoron.

A Zenefüred koncertjeit a Balaton Szabadidő- és Konferencia-központ fedett szabadtéri színpadán, esős időben pedig az épület sportcsarnokában rendezik meg.

Borítókép: Charlie (Horváth Károly) énekel Charlie 75 című koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2022. december 29-én (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.