A Nemzeti Galériát sem kímélte a hétvégi vihar, de a műtárgyak biztonságban vannak

Az elmúlt napok özönvízszerű esőzései miatt beázott a Nemzeti Galéria több kiállítótere is, ám egyetlen műtárgyat sem ért károsodás.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 15:00
A Magyar Nemzeti Galériának is otthont adó Budavári Palota épülete
A Magyar Nemzeti Galériának is otthont adó Budavári Palota épülete Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beázott az elmúlt néhány nap heves viharai miatt a Budavári Palota épülete, amelyben a Magyar Nemzeti Galéria is található, ám a korábbi sajtóhírekkel ellentétben a műtárgyállományt semmiféle károsodás nem érte – erősítette meg az Infostartnak az intézmény.  

A Magyar Nemzeti Galéria a Budavári Palota B épületében
A Magyar Nemzeti Galéria a Budavári Palota B épületében (Fotó: Jászai Csaba / MTVA)

Mint írták, a Galéria az 1970-es évek közepén került az egykori Királyi Palota épületébe, az akkori technológiai színvonalnak megfelelően kialakított terekbe. Az épület műszaki állapota miatt azonban, mint írták, időigényes a beázás pontos okainak feltárása, ezért a kiállításokat átmenetileg, valószínűleg a hét második feléig zárva tartják. 

Hozzátették: ez az esemény is megerősíti, hogy a Nemzeti Galéria maradéktalanul biztonságos üzemeltetése miatt is szükség van arra, hogy a felépüljön az Új Nemzeti Galéria épülete a Liget Projekten belül a Városligetben, az egykori Petőfi Csarnok helyén. 

Borítókép: A Magyar Nemzeti Galériának is otthont adó Budavári Palota épülete (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.