Fotókiállítás mutatja be hazánk szépségeit az atlétikai vb látogatóinak

Magyarország szépségeit bemutató, 42 képből álló fotókiállítás lesz látható a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 16. 15:00
Magyarország szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt a Nemzeti Atlétikai Központban
Magyarország szépségeit bemutató fotókiállítás nyílt a Nemzeti Atlétikai Központban Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a kiállítással arra szeretnék felhívni a világbajnokságra több mint kétszáz országból érkező kétezer versenyző, valamint a száz országból idelátogató közel ötvenezer külföldi vendég figyelmét, hogy Magyarország gyönyörű, mert tele van természeti szépségekkel, karakteres épületekkel és életerős közösségekkel, csodálni való az ország kultúrája.

Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke
Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette: a kiállítással az a céljuk, hogy mindazt bemutassák, amire mi, magyarok büszkék lehetünk. Bízik abban, a képek megtekintése arra ösztönözheti majd a külföldről idelátogatókat, hogy később érdemes visszatérniük Magyarországra.

Mint elhangzott, a Magyarország 365 fotópályázat 2019-ben indult, az amatőr és profi fotósok mintegy 124 ezer képet küldtek be, és a zsűri közülük választotta ki a legjobb 42-t. A kiállítás az augusztus 27-ig tartó vb idején lesz látható, és mivel a képeket hátulról megvilágítják, így este is megtekinthető.

 

Borítókép: Fotókiállítás a Nemzeti Atlétikai Központban (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.