Ikon díjat kap Meryl Streep

Ikon díjjal ismeri el Meryl Streep nagy hatású színészi pályafutását az amerikai filmakadémia Los Angeles-i múzeuma októberi adománygyűjtő gáláján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 16. 11:36
Meryl Streep
Meryl Streep Fotó: Tiziana Fabi Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros Oscar-díjas színésznő október 14-én veheti át a díjat – közölték kedden a szervezők. Meryl Streep a legtöbb díjra jelölt színésznő az Oscar- és a Golden Globe-díjak történetében is (21, illetve 34 jelöléssel). Talán alig akad olyan ember, aki ne ismerné, hiszen a Kramer kontra Kramer, a Távol Afrikától, Az ördög Pradát visel, a Julie és Julia, A Vaslady vagy éppen a szórakoztatóbb műfajú Jól áll neki a halál, illetve a Mamma Mia! – hogy csak a legismertebb filmjeit említsük –, egytől egyig olyan alkotások, amelyekben emlékezetes alakítást nyújtott. 

Az 1979-es Kramer kontra Kramerben Dustin Hoffmann oldalán. Ez a szerep hozta el az első Oscart Meryl Streepnek
Az 1979-es Kramer kontra Kramerben Dustin Hoffmann oldalán. Ez a szerep hozta el az első Oscart Meryl Streepnek (Fotó: Photo12/AFP)

Bár jelenleg a forgatókönyvírók (WGA) és a színészek céhe (SAG-AFTRA) is sztrájkol, az Ikon gála zöld jelzést kapott az érdekképviseletektől, mivel adománygyűjtő rendezvény – írta a Deadline.com hollywoodi hírportál. A 2021-ben megnyílt filmmúzeum az Ikon díjat olyan művészeknek ítéli oda, akiknek pályafutása jelentős, globális kulturális hatású. Tavaly a Micsoda nő sztárja, Julia Roberts kapta az elismerést.

Michael B. Jordan amerikai rendező és színész, Oprah Winfrey műsorvezető és színésznő, valamint Sofia Coppola filmrendező, forgatókönyvíró és színésznő ugyancsak kitüntetésben részesül a ceremónián.

Az adománygyűjtő gála házigazdái között lesz Halle Berry és Ava DuVernay is. A rendezvény bevételét a múzeum programjaira fordítják majd.

 

Borítókép: Meryl Streep (Fotó: AFP/Tiziana Fabi)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.