Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Apácás horror taszította le a dobogóról Barbie-t a mozikban

Majd két hónap után csúszott le az 5. helyre a mozikban a Barbie-film a szeptember 8-i hétvégén a mozikban. A legtöbb néző egy horrorra, az Apáca 2-re váltott jegyet.

2023. 09. 11. 13:40
Az Apáca 2-re voltak kíváncsiak legtöbben, a Barbie az 5. helyen landolt
Jelenetfotó az Apáca 2 című filmből Fotó: Warner Bros./Collection Christophel/ AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeállt az elmúlt hétvége mozis toplistája. A jegybevételek alapján a versenyt a frissen debütált horror, az Apáca második része nyerte, amely az Egyesült Államokban 32,6 millió dollárt (majdnem 11,5 milliárd forintot) hozott, világszerte pedig összesen 85,3 millió dollárt, így már be is hozta közel 40 millió dolláros költségvetését – írja a Variety cikke nyomán a Világgazdaság.  

Margot Robbie és Ryan Gosling a Barbie című filmben
Margot Robbie és Ryan Gosling a Barbie című filmben (Fotó: Warner Bros/AFP)

Az Apáca 2 azonban így sem tudta megismételni 2018-as elődje sikerét, de sikerült letaszítania a trónról a Denzel Washington-féle A védelmező harmadik részét, amely viszont már 107 millió dolláros bevétel fölött jár. Ám a forgalmazó Sony Pictures ezzel sem elégedett, így a hírek szerint kérdéses a sorozat jövője. 

A dobogó harmadik fokára a Bazi nagy görög lagzi frissen bemutatott 3. része került, amellyel a Universal és a Focus Features 10 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban, amely azonban egyáltalán nem számít kiemelkedő eredménynek. 

A Barbie-film két hónap után csúszott le a globális nézettségi toplista dobogójáról, és az 5. helyen landolt. A forgalmazó Warner Bros.-nak azonban így sem lehet oka panaszra, a rózsaszín film ugyanis az év abszolút csúcstartója bevétel szempontjából: az 1,4 milliárd dollárt egyetlen más filmalkotás sem tudta megközelíteni. 

 Borítókép: Jelenetfotó az Apáca 2 című filmből (Warner Bros./Collection Christophel/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.