Díjat kapott Várnában az Átjáróház rendezője, Madarász Isti + videó

Madarász Isti a Bolgár Filmművész Egyesület díját nyerte el a Love is Folly filmfesztiválon a fantasztikus-romantikus mozifilmje rendezéséért.

Forrás: NFI2023. 09. 06. 16:36
Jelenetfotó az Átjáróház című filmből Forrás: NFI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szerelem bolondság” címmel idén 31. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál évről évre mintegy kilencven egész estés alkotást vonultat fel a Bolgár Filmközpont szervezésében, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet, amely Bulgária jeles kulturális eseménye, idén augusztus 25. és szeptember 3. között tartották – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Az Átjáróház rendezője, Madarász Isti
Az Átjáróház rendezője, Madarász Isti. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Madarász Isti Átjáróház című, fantasy- és vígjátéki elemekben bővelkedő romantikus filmjében Krisztián, a furcsa nénikéjével együtt élő vagány srác egy hullaház éjjeliőreként kezd dolgozni, és mindjárt szerelmes is lesz. A kiszemelt lány azonban az első találkozásuk után nem sokkal mint ügyfél bukkan fel nála a fagyasztóban. Krisztián és Ági – bár egy világ választja el őket – nem nyugszik békében, és felveszik a harcot a túlvilág gonosz boncmesterével.

A látványos alkotás tavasszal elnyerte a legjobb európai alkotásnak járó Ezüst Méliès-díjat a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztiválon (BIFFF), amellyel versenybe került az év legjobb fantasztikus filmjének járó Arany Méliès-díjért is, amelyet a Sitges filmfesztiválon adnak majd át októberben.

 A világhírű francia alkotóról, Georges Méliés-ről elnevezett rangos trófeát magyar film még sosem nyerte el, Madarász Isti azonban korábbi filmjével, a Hurokkal már bekerült a jelöltek közé 2017-ben.

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a FocusFox gyártásában készült. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja.

Borítókép: Jelenetfotó az Átjáróház című filmből (Forrás: NFI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.