Divathét: hat magyar márka mutatkozott be Milánóban + videó

A Borbala, a Pinetime Clothing, az Unrealindustry, a Kata Szegedi, a Thefour és a Zsigmond is megjelenhetett kollekciójával a Budapest Select ernyőmárka alatt Milánóban.

Forrás: MTI2023. 09. 25. 18:00
Hat magyar márka mutatkozott be a milánói divathéten
Hat magyar márka mutatkozott be a milánói divathéten Forrás: MDDÜ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) stratégiai együttműködése keretében a CNMI Fashion Hubjának megnyitóján a Borbala, a Pinetime Clothing és az Unrealindustry prezentációját tekinthette meg a közönség, a Budapest Select kollektív divatbemutató keretein belül pedig a Kata Szegedi, a Thefour és a Zsigmond 2024-es tavasz-nyári kollekciója mutatkozott be a királyi palota épületében a milánói divathéten – közölte az MDDÜ hétfőn.

Magyar tervezők darabjai a milánói divathéten
Magyar tervezők darabjai a milánói divathéten. Fotó: MDDÜ

A magyar tervezők számára hatalmas lehetőséget jelent a Milano Fashion Weeken való bemutatkozás, hatékony és célzott módon növeli a nemzetközi láthatóságukat

 – idézte a közlemény Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezérigazgatóját, aki hozzátette: az, hogy a Budapest Central European Fashion Week után néhány héttel ismét a magyar tervezőkre irányul a figyelem, támogatja Magyarország régiós divatipari pozíciójának megerősítését, valamint hozzájárul az országimázs építéséhez.

A világ egyik legrangosabb divateseményén bemutatkozó tervezőkre „jellemző a frissesség, a nyitottság az innovatív megoldásokra, összességben egy új perspektívát hoznak be a divatba, de a közös pontok mellett minden márkának megvan az erőteljes, rá jellemző márkajegye, amely által a Budapest Select egy széles közönséget tudott megszólítani” – összegezte a közleményben Forintos-Szűcs Anita, az ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

A jelenlévők között a magyar tervezők munkáit látta mások mellett Carlo Capasa, a CNMI elnöke, Suzy Menkes, a Vogue International korábbi szerkesztője, valamint Sara Maino, a Conde Nast Italia kreatív tanácsadója, valamint számos világmárka képviselője, a legfontosabb olasz divatlapok és magazinok újságírói, valamint az eseményről beszámolt a legnagyobb olasz televízió, a Rai International is.

A Budapest Select ernyőmárka alatt szereplő tervezők mellett a Pelso önálló esemény keretében mutatta be a Botanical Chronicles kollekció legújabb darabjait a milánói Four Seasons Hotel kertjében.

A CNMI-vel 2018-ban megkötött, majd 2021-ben újabb három évre meghosszabbított stratégiai partnerség célja, hogy elősegítse a magyar divattervezők belépését a nemzetközi színtérre.

Az együttműködés keretében a partnerek által közösen működtetett nemzetközi mentorprogramban a magyar tervezők szakmai és üzleti ismereteket szerezhetnek, valamint lehetőséget kapnak a milánói divathéten való szereplésre is.

Az ügynökség által, a nemzetközi gyakorlatok figyelembevételével létrehozott Budapest Select ernyőmárka az egységes megjelenés hatékonyságával elősegítette a még intenzívebb összhatást, miközben a márkák egyedi jellemzői is érvényesülni tudtak – mutattak rá a közleményben.

Borítókép: Hat magyar márka mutatkozott be a milánói divathéten (Forrás: MDDÜ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.