Háromszázmilliós állami támogatással bővíthetik gyűjteményüket a könyvtárak

A támogatásból idén 270 önkormányzat részesült.

Magyar Nemzet
Forrás: KIM2023. 09. 04. 13:30
Fotó: Bujdos Tibor Forrás: Észak-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány az idei évben is 300 millió forint könyvtári támogatást biztosít a települési könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére – közölte a kulturális tárca. Az immáron több mint két évtizede működő program a könyvtárak számára a biztonságot, az állandóságot és a kiszámíthatóságot jelenti.

Mint írják, 

a támogatást a helyi olvasási lehetőségek bővítésére, így a nyilvános könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére, új könyvek és könyvtári dokumentumok beszerzésére, legfeljebb harminc százalékban pedig könyvtári infrastruktúra fejlesztésére, azaz informatikai és műszaki eszközök, berendezési tárgyak megújítására lehet fordítani.

A települések olyan arányban kaptak támogatást, amennyit könyvek és egyéb dokumentumok beszerzésére fordítottak az elmúlt évben. A támogatásból idén a kulturális és innovációs miniszter döntése alapján 270 önkormányzat részesült

Borítókép: A program már két évtizede segíti a helyi könyvtárak fejlesztését (Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.