Jobban van Mathieu Kassovitz – a kórházból üzent + videó

Három nappal azután, hogy súlyos motorbalesetet szenvedett, Mathieu Kassovitz magyar származású francia színész, forgatókönyvíró, rendező szerdán személyesen adott hírt az egészségi állapotáról, és megköszönte a támogató üzeneteket.

Forrás: MTI2023. 09. 06. 18:30
Kassovitz, Mathieu
Cannes, 2017. május 22. Mathieu Kassovitz francia színész a Happy End címû filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 22-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier) Fotó: Sebastien Nogier Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 56 éves színész a kórházi ágyában felülve, félmeztelenül mondott pár szót egy rögzített videóüzenetben, amelyet az Instagram-fiókjában tett közzé. 

Kassovitz, Mathieu
Mathieu Kassovitz francia színész 2017. május 22-én a Happy End című filmje bemutatóján tartott fotózáson, a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

„Nagyon köszönöm, nem is tudtam, hogy ennyi barátom van, ez nagy örömet jelent” – mondta Kassovitz, aki saját szavai szerint bénán elesett a motorral. „Eltört a combcsontom és a bokám. Rehabilitáción vagyok” – tette hozzá.

A színész vasárnap a Párizshoz közeli Linas-Monthléry autóversenypályán szenvedett balesetet, ahol egy motoros edzésen vett rész. Miután bukósisakot viselt, a fején nem szenvedett sérülést, de családja tájékoztatása szerint aznap mesterséges kómába helyezték a fájdalmai enyhítése céljából. 

Mathieu Kassovitz rendezte az 1995-ben készült A gyűlölet című filmet, amely először mutatta be a francia elővárosok világát, s több tucat filmben játszott színészként, köztük Jacques Audiard Csinálj magadból hőst, Jean-Pierre Jeunet Amélie csodálatos élete és Costa-Gavras Amen című filmjében.

Borítókép: Mathieu Kassovitz francia színész a Happy End című filmje bemutatóján tartott fotózáson a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 22-én (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.