Muzsikál az erdő Gyulán és környékén + videó

Az idén húszéves Muzsikál az erdő programsorozaton a koncertek mellett vezetett sétákon, kerékpár- és kenutúrán, sétahajózáson is részt lehet majd venni.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 14:00
Muzsikál az erdő Gyula
Nem először érkezik a Körösök völgyébe a rendezvény Fotó: Bencsik Ádám Forrás: Békés Megyei Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől vasárnapig Gyulán és környékén rendezik meg az idén húszéves Muzsikál az erdő programsorozatot. A rendezvény hagyományosan az erdők hete regionális megnyitója is egyben. Pénteken Gyulán, az Almásy-kastélynál, szombaton Városerdőn, vasárnap pedig Nagyvárad közelében, Félixfürdő tölgyerdejében rendezik a klasszikus és népzenei koncerteket.

A Muzsikál az erdő programsorozat a zenei élmények mellett a környezettudatosságra is ösztönöz
A Muzsikál az erdő programsorozat a zenei élmények mellett a környezettudatosságra is ösztönöz. Fotó: Facebook/Muzsikál az erdő

Fellép mások mellett Heincz Gábor Biga, Szalóki Ági és a Tálas Áron Trió, a Fonó Zenekar, Szokolay Dongó Balázs és a Mentés Másként trió, a temesvári Bokréta Citeraegyüttes, a Hot Jazz Band, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Nagyváradi Állami Filharmónia Kamarazenekara, a Körös Rézfúvós Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar, a Bartók Béla Vegyeskar és az Erkel Ferenc Vegyeskar.

Idén sem csak a koncertekről szól a háromnapos rendezvény, lesznek erdei szakvezetéses séták, kerékpár- és kenutúra, sétahajózás, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, környezettudatosságra nevelő műhelyek és helyi termékek vására.

A gyerekeket bábelőadással és népmesével, valamint vásári fajátékokkal várják.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2023-ban ünnepli 20. évfordulóját. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Idén négy helyszínen rendezték meg: a Szatmár-Nyírségi homokháton, Kecskeméten, a Mátrában és a rendezvénysorozat zárásaként a Körösök völgyében.

Borítókép: Nem először érkezik a Körösök völgyébe a rendezvény (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.